Go-cup 2 i Stenungsund

Det var ett glatt gäng som åkte iväg på tävling Stenungsunds GO-Cup för nybörjare. Vilket medaljregn det blev, 4 guld och 5 brons!

Dagen började med tävling i U9 för klubbens yngsta deltagare; Jack, Tom, Alva och Albin.

Jack, Tom och Alva kämpade på bra i sina matcher med många kast- och fasthållningsförsök men de hade inte riktigt dagen med sig. De fick varsin bronsmedalj för sina kämparinsatser.

Albin gjorde sin andra tävling och var som en ångvält! Första matchen blev det vinst på mindre än 10 sekunder på en supersnygg o-goshi! I sin andra match fick han kämpa lite mer men vann till slut matchen.  Även sin sista match vann han inom bara några sekunder. För sina vinster fick hand en fin guldpeng att hänga runt halsen!

Näst på tur var det dags för Loka och Tuva i U11. Loka körde på bra och hade en fin judo där hon fick in många kast och fasthållningar. Hon mötte fyra tuffa motståndare och vann mot alla och fick därmed även hon en guldmedalj!

Tuva hade det lite kämpigt med sina motståndare och förlorade sin första match men vann de övriga på fina kast, o-soto-gari bl.a.  Tuva fick en bronsmedalj för sina prestation denna lördag!

Sist ut hade vi gruppens äldsta deltagare i U13 med Leon, Alexander och David. Grabbarna från Nivå 2 visade stark tävlingskaraktär och gick in i varje match med gott självförtroende.

Leon visade sig vara riktigt stark denna dag och vann alla matcher på ippon. Leon testar nya kast och bentekniker och vinner två av sina matcher på ura-nage, en kontringsteknik för framåtkast. En guldmedalj till Leon som hungrar efter fler tävlingar, bra kämpat!

David som deltog i sin andra tävling i och med Go-cup visar upp en stark fysik som han kombinerar med tekniken han lärt sig nere på dojon. David visar på stark mental styrka och målmedvetenhet – en bra insats då David gick med vinst i alla sina matcher denna lördag.

Alexander stod för tävlingens snyggaste kast när han i slutsekunderna i sin sista match kastar sin motståndare på en fin och efterlängtad o-soto-gari och möts av publikens och sina klubbmedlemmars jubel. En riktigt solid insats av Alexander som får utdelning av all träning nere på klubben i Halmstad.

Tränarna som var med denna lördag var Pål, Josef, Johannes, Anton och Håkan. Vi är jättenöjda över dagen och hoppas att våra adepter vill tävla snart igen, det är riktigt kul att se hur de utvecklas och har kul tillsammans!

Skrivet av Håkan & Johannes