Brons till Caesar och Jonatan i JSWOPen

Swedish Open för juniorer och kadetter hölls sedvanligt i Stockholm i helgen. Förutom den svenska eliten, våra skandinaviska grannländer var även tyskar representerade. Caesar Rohaly körde i PU18-73 kg, Detta är bland de absolut tuffaste klasserna i tävlingen. Caesar börjar genom att besegra Jostein Bo från Norge. I andra omgången stod Anders Stenman från Sverige för motståndet. De bägge första matcherna vinner Caesar på Ippon (10 poäng). I semifinalen ställs Ceasar mot Oskar Danielsson Winterskog från Göteborg. Matchen blir väldigt tät där Caesar kör riktigt bra de första två minuterna, tyvärr utan att skapa poäng. Efter två minuter jämnar matchen ut sig och en trött Caesar drar på sig en varning. Efter full tid har det ännu inte blivit någon poäng och matchen går därför till golden score. Efter 4 minuters förlängning drar Caesar på sig sin tredje varning och får tyvärr se sig besegrad. Endast 10 minuter senare är det dags för Caesar att kliva upp i match om brons. Där står tysken Julian Suss för motståndet. Caesar greppar motståndaren och kastar honom på en rungande Ippon efter endast 20 sekunder och Bronsmedaljen är bärgad. En riktigt fin prestation av Caesar som verkligen utvecklas just nu och har tagit ett par steg i utvecklingen på sistone.

Brons blev det också för Jonatan Lingmerth i den nya viktklassen PU18-90 kg. Jonatan som fortfarande väger lite lätt i klassen visade ingen pardon för det. I Bronsmatchen kastade Jonatan finnen Väinö Säppele på en perfekt Sumae Gechi för Ippon efter endast 20 sekunder. Stark debut i den nya viktklassen för Jonatan.

Engla Larsson är egentligen för ung att vara med på denna tävling men tävlade på dispens i FU18-52 kg. Engla visar ingen respekt och vinner första matchen på en perfekt O-uchi gari när matchen endast är 15 sekunder gammal. I nästa match som också var semifinal blev den finska landslagstjejen Pihla Salonen för svår och Engla fick rikta in sig på bronsmatchen. Där ställdes Engla mot en annan finska, Seikkula. Det blev en väldigt tät match som var poänglös vid full tid. På övertid gör Engla en svag attack som finskan direkt utnyttjar och äventyret var över för Engla. Men en 5:e plats med mersmak är väll godkänt och bådar gott för framtiden.

Noa Swanling som är regerande mästare kör bra judo fram till Semifinalen. Väl där gör han ett misstag som kostar honom matchen. När nästan samma sak händer i match om bronset är dagen förstörd för Noa som kan mycket bättre. Inte heller Isac Larsson når upp till sin nivå i dag och de bägge kommer vara revanschsugna nästa vecka i Warszawa.

Hanna Wassenius hamnade i en svår grupp men kör bra judo och fortsätter att utvecklas i rätt riktning.

/Jörgen Larsson

LÄNK TILL SAMTLIGA RESULTAT
Observera att rubrikerna var felaktiga och att några av grupperna saknades när denna länk lades upp.