Guld till Hannes i Emmen

I helgen gick två internationella tävlingar i judolandet Holland. På lördagen var det tävling i Emmen, cirka 1000 tävlanden från ett 15 tal länder gjorde upp om medaljerna. Bäst gick det för Hannes Berg som tävlade i PU18-60 kg. Hannes gick hela vägen och tog guld efter fem matchvinster. Hannes kör en mycket varierad och fin Judo och lyckas vinna samtliga matcher på Ippon (10 poäng). Han visar på stor judo kunskap då han skapar poäng på flera olika tekniker. I finalen mot schweizaren Joel Kehl hamnar Hannes i underläge men lyckas kvittera efter halva matchen och innan matchtiden var slut kastade Hannes Ippon och kunde välförtjänt kalla sig mästare i Emmen.

Isac Larsson tävlade i Seniorer -73 kg. de första två matcherna vinner Isac komfortabelt på Ippon. I ena fallet en ko-uchi gari och i andra en Uchi mata. I semifinalen blev den norska landslagsmannen Yohan Tutanorov för svår och Isac får gå för bronsmedaljen. I bronsmatchen hade holländaren dock inget att sätta emot utan Isac kund avgöra på Ippon och kvittera ut en bronsmedalj.

Engla Larsson körde i FU15 -52 kg. Engla visar en mycket fin judo där hon kastar många olika tekniker hon vinner två matcher och förlorar två vilket resulterar i en 7:e plats. En bra prestation av Engla.

Hanna Wassenius tävlade bland seniorer -86 kg. Hanna som är Junior och endast tränat Judo i 4 år fick möta äldre tjejer som tränat judo minst 3 gånger så länge som henne. I de två första matcherna hade Hanna inte mycket att sätta emot även om det fanns sekvenser där Hanna visade upp fin judo. I tredje matchen var Hanna riktigt nära att skrälla då hon enligt många på läktarna borde fått poäng på ett kast men domarna tyckte annorlunda och matchen fick fortsätta. Till slut tog energin slut och Hanna fick se sig besegrad. Men att efter 4 år hävda sig bland äldre och mer rutinerade tjejer visar på en riktigt fin utveckling.

Caesar körde i PU18-73, han vann första matchen men förlorade tyvärr andra.

Jonatan Lingmerth som körde i PU 18-81 hade inte sin dag och fick tyvärr se sig besegrad.

Efter tävlingen körde vi vidare till Alkmaar för en ny tävling på Söndagen. Även här är det över 1000 deltagare från cirka 15 länder. Bäst gick det för Isac Larsson i H21-73kg. Han förlorade tyvärr Semifinalen mot Roynaldo Kuipers från Holland och fick även på söndagen rikta in sig på Bronsmedaljen. Där mötte Isac den svårbrottade Klamer från Holland. Det blev en tät match där Isac inte riktigt får till det och drar på sig två varningar. (3 varningar innebär att man förlorar) men då uppstår läget som Isac griper och kastar motståndaren på Ippon och kan kvittera ut helgens andra medalj.

Caesar har en bättre dag. I första matchen ställs Caesar mot slutsegraren och förlorar, så Caesar får ställa in sig på återkvalet. Där går Caesar fram som en slåttermaskin och visar en riktigt bra judo. Caesar vinner tre matcher i återkvalet samtliga på Ippon. Caesar är nu i Bronsfinal, han kör bra mot den starke holländaren Zalter men får till slut se sig besegrade.  En meriterande 5:e plats.

Hannes lyckades inte ladda om och nådde inte upp till sin normala nivå och åkte ut direkt. Inte Heller Engla var på G idag detta till trots lyckas hon vinna en match innan hon blev utslagen.

Jonatan Lingmerth som har ett år kvar i sin åldersklass blev uppflyttad och fick köra bland Herrjuniorerna -81kg. Jonatan kör bra men räcker inte till idag.

Mycket bra matcher och fina prestationer tar vi med oss hem från Holland.

/Jörgen Larsson

FLER BILDER FRÅN ALKMAAR