Skåneserien i Höganäs 18/5

Tävlande från både Nivå 1 och 2 var på plats i Höganäs för att avgöra Skåneserien denna varma vårdag. De tävlande fick börja dagen med att väga in och sedan hölls en träning för samtliga deltagare, ett kul koncept som gör att deltagarna får ut mer av dagen och lär känna nya judokas.

För många var detta den första tävlingen och vi tyckte alla gjorde bra ifrån sig och hade en god tävlingsmoral, många föräldrar deltog också och hejade på, mycket uppskattat av oss tränare och barnen.

Först ut från Nivå 2 var Tuva som fick gå två matcher varav en vinst och en jämn andra match som tyvärr tillslut blev förlust – en mycket bra insats av Tuva i sin första tävling som resulterade i en silvermedalj.

Ellen fick gå två matcher och presterade bra i båda vilket resulterade i en mycket välförtjänt silvermedalj.

Alexander hade en tuff viktklass, men kämpade till sig en vinst och fick hem en bronsmedalj.

För Tim var detta också hans premiärtävling, Tim började att träna i Nivå 3 och har utvecklats snabbt vilket också märktes på tävlingen, Tim greppar och rör sig bra på mattan – han fick en silvermedalj!

Sista två deltagarna i Nivå 2 var Theodor och David som tävlade i samma viktklass. Första matchen mötte de varandra och David vann en jämn match på fasthållning. Theodor kämpade på bra i sin andra match som gick till golden score där han tyvärr förlorade, men ska vara stolt över sin insats. Detta resulterade i en bronsmedalj.

David Colliander vann alla sina 3 matcher i sin viktklass på ippon och fick sig en välförtjänt guldmedalj, detta var även Davids första tävling och även om han var nervös så lyckades han hålla sig kall på mattan.

Från Nivå 1 deltog Albin, Arvid & Walter G – för många var detta deras första tävling och alla gjorde en gedigen insats och tävlade med gott mod i sann national-anda! Ska bli kul att följa dessa unga judokas i fortsättningen.