SM Guld till Isac Larsson

7 SM medaljer till JK National

Allra bäst gick det för Isac Larsson som kan titulera sig svensk mästare efter att ha vunnit finalen mot klubbkompisen Noa Swanling som dessutom var regerande mästare. Både Isac och Noa stod över första omgången och klev in i andra. Noa mötte Gustav Sjöberg ifrån Sundsvall och lyckades i matchens slut kasta honom på ett rungande Ippon. Isac ställdes emot Haroon Malikayr från Göteborg. En minut in i matchen kontrar Isac och kastar Göteborgaren platt på ryggen. I semifinalen ställdes Noa emot den svårbrottade Bismullah Halime från Göteborg. Det blir en tät match där Noa kastar Bismullah och behåller ledningen matchen ut, och titelförsvarande Noa är klar för final. Isac Hade Pasha Pashaev från Stockholms Judoklubb i sin semifinal. En halvminut in i matchen gör Pasha en attack som Isac tar över och kastar en riktigt spektakulär Uchi mata som belönas med Ippon. Nu har träningskompisarna visat resten av Judo Sverige att de två bästa juniorerna i -73 kommer från Halmstad. I finalen som var väldigt sevärd byter Isac och Noa tekniker med varandra, till slut lyckas Isac kasta en Ko-uchi gake och får wazari, en ledning som Isac håller tiden ut, vilket innebär att titeln svensk mästare i H21-73 inte byter klubb. En välförtjänt Guldmedalj till Isac och ett bra Silver till Noa.

Även övriga Nationalare presterade riktigt bra. Engla Larsson Bärgade sin första SM medalj när hon tog brons i FU18-48kg. Även Jonatan Lingmerth tog brons i PU18-81 kg. Hannes Berg Tog den tredje medaljen i u18 när han bärgade bronset i P18-55kg. Caesar Rohaly ledde semifinalen i -73 men en liten sekunds slarv och Caesar fick rikta in sig på bronsmatchen, tyvärr förlorade Caesar matchen men två matchvinster och en bra 5:e plats.

Seniorerna var inte sämre de. Evelina Svenningsson tog återigen SM medalj denna gång ett brons efter två fina Matchvinster i damer -70kg. Även Vincent Karagiannis vann två matcher och Tog brons i Herrar -100. Joel Åhlund var snubblande nära ett brons men fick nöja sig med en 5:E plats i herrar -66. Johannes Lindgren inledde riktigt bra men hade därefter lite oflyt, inte heller Thore Hägglund hade marginalerna på sin sida idag.

Men sju medaljer på 11 tävlande är ett riktigt gott betyg då många av de tävlande är kvar i samma åldersklass även nästa år.

Nöjda coacher Jörgen Larsson, Conny Petersson, Ference Rohaly, Christer Jakobsson och Karin Berg

H21-73
1. LARSSON Isac JK National
2. SWANLING Noa JK National
3. PASHAEV Pasha Stockholms JK
3. SÖDERBERG Martin IK Södra
5. LJUNGQVIST Konrad Aktiv Judo
5. HALLIMI Bismullah Göteborgs JK
7. SJÖBERG Gustav Judo Club Sundsvall
7. DASHDORJ Gantulga SPIF Judo

 

F18-48
1. BACKLUND Vilda IK Västra Mölndal
2. BARA Nanna Staffanstorps JK
3. LARSSON Engla JK National

 

P18-55
1. MAXLIN Miljohn Stockholms JK
2. CHRISTIANSSON Max Göteborgs JK
3. BERG Hannes JK National
3. OLSSON Zeb Växjö JK
5. LUNDSTRÖM Tor Oxelösunds JK
5. LACHNER Adam IK Västra Mölndal
7. LANTZ Isak Staffanstorps JK
7. HASUNA Said JK Budo

 

 

P18-73
1. VINTERSKOG-DANIELSSON Oskar Göteborgs JK
2. EK Victor Lugi JK
3. ÅBERG Pontus Staffanstorps JK
3. JOHANSSON Wilmer Borås JK
5. BLOMSTRAND Pontus IK Södra
5. ROHALY Caesar JK National
7. LARSSON Simon Södertälje JK
7. GUSTAFSSON Hugo Landvetter JK

 

P18-81
1. BÅÅTHE Karl IK Södra
2. HEDENBLAD Joel Aktiv Judo
3. BENGTSSON Markus Norrköpings JK
3. LINGMERTH Jonatan JK National

 

D-70
1. ERIKSSON Ida Frövi JK
2. NILSSON Matilda Frövi JK
3. STENBERG Linn Staffanstorps JK
3. SVENNINGSSON Evelina JK National

 

H-66
1. LUNDQVIST Alexander SPIF Judo
2. SJÖLANDER Philip Karlstad JK
3. SANDBLOM Rasmus Trollhättans JK
3. NGO Alex Gävle Judo Club
5. ÅHLUND Joel JK National
5. MAZOYER Christophe SPIF Judo
7. SANCHEZ Braulio Göteborgs JK
7. MAQSUDI Masiollah Borås JK

 

H-100
1. LJUBICIC Nikola Lugi JK
2. AMIN KHALLOUF Dogana Lugi JK
3. KARAGIANNIS Vincent JK National
4. COLIC Dejan Norrköpings JK
5. MATTSSON Nils Stockholms JK