Lugi Judo Events 2019

Budo Nord Cup lockar närmare 600 deltagare ifrån 12 olika länder i klasserna U15 till U21. Engla Larsson som tävlar i U15-48 kg var först ut. Hon avverkar första matchen på endast 7 sekunder då Engla kastar en perfekt O-Uchi gari. Näst match som var semifinal tar lite längre tid eftersom Engla då behöver kasta två gånger och finalplatsen är säkrad, i finalen stod Jenifer Reino för motståndet och hon var för svår idag så Engla fick nöja sig med en finfin silvermedalj.

Jonatan Lingmerth tävlar i den tuffa klassen P18-81 kg. där inleder Jonatan med att vinna mot Joel Hhedenblad med ett halslås då det endast återstår 4 sekunder. I semifinalen blev Karl Båthe för svår och Jonatan får rikta in sig på bronsmatchen. Väl där gör Jonatan en formidabel match och kastar efter endast 30 sekunder en Sumi Gaechi som ger honom Ippon och Bronsmedaljen är säkrad. Ytterligare en bra tävling av Jonatan.

Caesar Rohaly fortsätter att köra riktigt bra judo och vinner tre matcher i PU18-73 kg. Tyvärr har han inte riktigt marginalerna på sin sida utan slutar precis utanför pallen på en 5:e plats. Men Caesar fortsätter att visa upp fin Judo och det kommer bli mycket spännande att följa nästa år.

Hannes Berg  tävlar i PU 18-55kg, Han vinner första mot en tysk motståndare men har inte marginalerna på sin sida i nästa match utan förlorar i förlängningen. Synd för Hannes som inte riktigt fick göra sig själv rättvisa.

Hanna Wassenius i DU21 +78 kg gör två bra matcher men förlorar tyvärr knappt. Bra kämpat Hanna!

Oliver Grimso var tillbaka på tävlingsmattan efter ett långt uppehåll. Oliver kämpar väl och kommer framöver bli farlig.

I samband med tävlingen Budo Nord Cup hölls även ett läger samt Kids Cup, flera judokas från Nivå 2 & 3 deltog på lägret och körde fyra judopass blandat med teknik och randori. Alla krigade på riktigt bra och många tekniker som de lärt sig i Halmstads dojo fungerar bra!

Hugo Lindholm och Rasmus Strömstedt deltog på tävlingen Kids Cup som gick av stapeln halvvägs in i lägret. Med tre judopass i ryggen på kort tid lyckas nationalarna prestera riktigt bra denna lördag! Först ut var Hugo som verkligen blomstrar ut när det är dags för tävling, med flera kastförsök och fasthållningssituationer ser framtiden ljus ut för denna unga judoka! Hugo lyckas få med sig en bronsmedalj som är mer än fälförtjänt – skulle lika gärna kunnat bli silver/guld om marginalerna hade varit på Hugos sida.

Rasmus tävlade precis efter Hugo på Matta 3 och inledde riktigt starkt, Rasmus har fått kläm på en av judons gyllene regler, uppföljning i mattan vid kast. Samtliga matcher vanns på detta sätt och Rasmus fick Guld i sin viktklass – trots sin ringa ålder har Ramsus rätt mindset på tävling och ger sig inte i första taget, något som han verkligen visade prov på denna dag – stort grattis från klubben.