Storslam för JK National i Copenhagen Open

Copenhagen Open hölls traditionsenligt under påskhelgen, tävlingen som hade lockat över 700 deltagare från över 10 länder, hålls på två dagar. Första dagen kör Caesar Rohaly i PU 18-73kg, Caesar har lite oflyt i lottningen och möter slutsegraren Kalle Friis Hansen i första matchen. Matchen är jämn men till slut får Caesar se sig besegrad och får rikta in sig på återkvalet istället. Väl där visar Caesar upp fin judo och vinner över både Langster, Norge och Stenman Sverige innan det tar slut mot Ek, Sverige. Slutfacit två vunna matcher och två förluster vilket resulterar i en 9:e plats för Caesar som har ytterligare ett år kvar klassen.

På Påskafton hade National fler tävlanden, det började med Engla Larsson i FU15-48kg. Engla början genom att Kasta Minnna Petersson, Nor två gånger, för att i nästa match möta den lite avige tysken Nele Holthusen, i den matchen hamnar Engla i underläge tidigt men lyckas jobba sig ikapp och vinner på två kast. Engla är nu klar för semifinal mot Galatz Sverige. Även i denna matchen visar Engla att hon kan kasta, efter två fina kast står hon klar för final. I finalen möter hon Vilda Backlund från Sverige. Engla dominerar finalen men lyckas inte skapa poäng. Efter en dålig attack under matchen sista minut tar Vilda över och Engla får tyvärr se sig besegrad. Men en finfin Silvermedalj till Engla som visat på bra Judo hela dagen.

Nästa kvinna ut är Hanna Wassenius som är förstaårsjunior men som tävlade bland damerna i +70kg. Hanna kör två bra matcher där den andra matchen är riktigt bra. Tyvärr hade inte Hanna marginalerna på sin sida idag men Hanna fortsätter att visa på fin utveckling.

Dagen avslutades med Herrar -73kg. Där hade JK National tre deltagare, de två juniorerna Noa Swanling och Isac Larsson samt senioren Thore Hägglund. Thore lyckas via segrar mot Syriern Alikaj och Gunnarsson från färöarna ta sig till Kvartfinal. Där möter han den oortodoxe Joel Sidebäck, Sverige. Thore visar upp fin judo och tar sig vidare till semifinal genom en mycket övertygande Wazari. I poolen jämte har Noa Swanling krigat sig fram till semifinal genom segrar mot Kalle Friis Hansen som vann pu18-73 dagen innan och Jens Bohn Danmark. Och står nu i Semifinal mot klubbkompisen Thore Hägglund. På andra halvan av   matchprotokollet har Isac Larsson avverkat Tjecken Smatelka, Kristansen från Färöarna och Holländaren Wever för att även han ta sig till Semifinal, Isac har visat upp hela sitt kastregister och imponerat. JK National har alltså 3 av de fyra platserna i Semifinalen i dagens största viktklass. Noa som tagit sig vidare utan att han behövt ta fram sin bästa judo gör verkligen det i semifinalen mot Thore. Noa lyckas kasta två gånger och är klar för final. Tyvärr förlorade Isac sin Semifinal så han och Thore får rikta in sig på Bronsmatcherna. Isac är först ut och möter dansken Martin Kazarian. Isac börjar med att kasta En fin Uchi Mata för poäng innan han i sekvensen efter kastar honom på Ippon på Ko-uchi gari. Och första bronset är säkrat. I andra bronsmatchen gör Thore processen kort med norrmannen Brattås, Thore tar över ett kast och får sin motsåndare platt på rygg och lyckas vinna bronsmatchen på mindre en en halv minut. Nu är det dags för final och Noa som under dagen visat en tilltagande form avslutar dagen genom att kasta dansken Christiansen på tomoe nage och följa upp direkt i mattan och ta ett armlås och avgör finalen även han på mindre än en halvminut. Tre riktigt bra prestationer av Halmstadkillarna som får gå många matcher och får visa upp deras fina register och judokunnande.

Även klubbkompisen Khuder Lutfi tävlade denna gång för ett Syrien och sina gamla landslagskompisar. Khuder lyckas vinna två matcher mot holländaren Diel och norrmannen Fourier.och slutar på en 7:e plats i Herrar -66kg.

 

 

WU15-48 (15)
1. Vilda BACKLUND IKVM/SWE
2. Engla LARSSON Judoklubben National/SWE
3. Janine HARDENBERG HT 16/GER
3. Emilie GRANUDD Landvetter Judoklubb/SWE
5. Nele HOLTHUSEN Bramfelder SV/GER
5. Weronica GALATZ IK Sšdra/SWE
7. Emma KOKKONEN Team Finland/FIN
7. Tianna HAKALA Team Finland/FIN

 

MO18-66 (16)
1. Alfred HANSSON Staffanstorps Judoklubb/SWE
2. Jacob LACHNER IKVM/SWE
3. Khusein DUDORKHANOV Haugesund Atletklubb/NOR
3. Sergio MANSILLA GARC’A IPPON NTG/NOR
5. Patric KRIKKE Judo Edwin Steringa Heerenveen/NED
5. Damian VAN MIERLO Budo Sport Shizentai/NED
7. kheder LUTFI Syrien/SYR
7. Tobias SPIEL Amager Judo Skole/DEN

 

MO18-73 (23)
1. Noa SWANLING Judoklubben National/SWE
2. Emil CHRISTIANSEN Hj¿rring Judo Klub/DEN
3. Isac LARSSON Judoklubben National/SWE
3. Thore HŠGGLUND Judoklubben National/SWE
5. Martin KAZARIAN Amager Judo Skole/DEN
5. Brage BRATAAS Trondheim Judokwai/NOR
7. Kalle FRIIS-HANSEN Politiets Judo Klub/DEN
7. Jesse WEVER Judo Edwin Steringa Heerenveen/NED