Greifswald 2019

Fredagen den 22 mars åkte nio förväntansfulla judokas ner i minibuss mot soliga Greifswald. En turnering och resa som fler från klubben gärna ville åka med på men som i år tyvärr krockade med Bremen. Fyra stycken från Nivå 2, Rasmus, Leon, Hugo och Frej ställde upp i den för Tyskland gällande viktkategorin (U15). Som första års U15 blev tävlingen svår, men samtliga höll ett gott mod visade på bra tävlingsmoral och gjorde en bra insats i deras första internationella tävling och fick mycket mersmak.

Thore i -73 och Hanna i U21 +78 tävlade också under lördagen. Hanna som har utvecklas mycket och har tidigare internationell tävlingsvana hanterade sina nerver väl och dominerade sin viktklass. Hon kastade på två wazari och kammade därmed hem guldmedaljen till JK National. Thore hade en tuff resa ner (till tyskland) för att nå sin målvikt men när han väl vägt in och fått en god natts sömn var han taggad till tusen. I sin första match mötte Thore en stark tysk men lyckades styra matchen bra och kontrade på en snygg tani o-toshi och belönades med ippon, matchvinst. I sin andra match kastade Thore på två ko-uchi-gari och var nu i final. I finalen väntade en blåbältare, Thore underskattade inte sin motståndare utan höll fokus och efter 40 sekunder tog Thore ett armlås och avgjorde matchen på ippon. JK National fick, förutom två guldmedaljer, även en pokal för 2:a bästa klubb under dagen. En välförtjänt buckla som kommer pryda dojons samling av priser.

Stämningen var på topp när vi lämnade en lyckad första dag på Hanse-cup 2019. Nu väntade en god middag och uppladdning för Engla och Leo.

Engla tävlade i U18 -48kg styrde bra och hade många kasttillfällen, men förlorade på ett armlås i första matchen. Nu väntade återkval och revanschlusten var på topp. Den tidigare förlusten var sedan länge glömd och hon vann sina resterande matcher på ippon.

Det blev en bronsmedalj, men det hade lika väl kunnat varit ett guld. Bra kämpat av Engla och nu till Leo som var den sista tävlande för JK National.

Leo hade en bra tävlingsdag, han fick äntligen utlopp för sin kreativa judo. Det blev ipponsegrar i alla matcher där han lyckas med allt han övat på. I finalen mötte han dock sin överman, trots en bra inledning och flera kastmöjligheter fick Leo se sig besegrad efter en kontring på ippon. En mycket lyckad tävlingsdag och han skall verkligen vara nöjd över sin silvermedalj.

Efter Leos sista match begav sig nationalarna mot nordligare breddgrader och såg framemot måndagsträningen. Det sjöngs också påvägen hem för födelsedagsbarnet Thore som fyllde 27 år denna söndag.

Vi se fram emot nästa års tävling och tackar alla för en superhärlig helg!

/Johannes Lindgren