Fyra medaljer till JK National i en av Skandinaviens största tävlingar

Matsumae Cup som hålls vartannat år hade detta året ca 50 Japaner som leddes av den dubbla världsmästaren Riki Nakaya. Tävlingen hade även lockat deltagare från USA, Tjeckien, Polen, Tyskland, UK, Ireland, Portugal, Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Nivån var mycket hög och JK National Lyckades ta 4 stycken medaljer. Engla Larsson lyckades få med sig två medaljer hem efter att ha tävlat både i FU18-44kg och FU 15-48 kg. I den äldre viktklassen lyckades Engla få med sig en silvermedalj och i den yngre ett brons. Engla kör en väldigt rörlig och fin Judo och var väldigt nära att ta sig till final på söndagens U15 tävling. Även Evelina Svenningsson tog ett bra Brons i Damer -70kg. Evelina gick som två i sin grupp till semifinal men där var slutsegrarinnan Ykino från Japan för svår. Eve körde mycket fin judo i gruppen och greppade väl och kastade bestämt sina motståndare. Hannes Berg var JK Nationals nästa medaljör då han tog hem bronset i HU21-55kg. Hannes var riktigt nära att ta sig till final men hade inte marginalerna på sin sida idag. I övrigt presterade JK nationals deltagare bra judo och bjöd på en rad matchvinster med snygga ippon segrar. Men det var både många deltagare och hög nivå på dem så det krävdes mycket för att få medalj i de större klasserna. Efter tävlingarna stannade 6 tappra kämpar kvar för att köra 33 stående randoribyten och 10 mattfights byten med japaner och övriga 250 deltagarna på lägret. Där gavs det möjlighet att prova sina kunskaper mot den dubbla världsmästaren Riki Nakaya.

/Nöjda coacher Jörgen, Conny, Ferenc och Karin