Helsingborgs Judo Open 2019

Helsingborg Judo Open 2019 samlade ca 250 deltagare från fyra länder. JK National representerades av 9 deltagare.

Först ut var Rasmus Strömstedt i PU13+50, som bärgade en silvermedalj efter en vunnen match och en förlust. Engla Larsson FU 15-48kg, lyckades vinna två matcher och förlorade två vilket resulterade i en bronspeng. I DU21 +78 kom Hanna Wassenius tvåa. Håkan Eklund och Thore Hägglund körde bägge två i H-81 kg. Det var en tuff klass där de bägge Nationalarna slutade på en 5:e plats. I H-66kg tävlade både Eric Rössel och Joel Åhlund. Bägge körde fin judo och slutade på en 2:a och 3:e plats. I H-90 kg tävlade Emil Bris. Emil körde mycket bra Judo och kastade två Ippon i de första matcherna i finalen såg det bra ut länge men tyvärr lyckades motståndaren kasta Emil till slut. En välförtjänt silvermedalj till Emil. Åldermannen Jörgen Levader tävlade i Veteranklassen +90 kg. Han lyckades vinna en match och slutade därmed på en andraplats.

/Jörgen Larsson