Emmen och Alkmaar

För tredje året i rad åkte JK National för att tävla i Emmen och Alkmaar i Holland.

Årets upplaga av Open Drehnte judo mästerskap i Emmen hade i vanlig ordning lockat ett 1000 tal deltagare från olika delar av Europa. JK National var på plats med 9 tävlanden. Bäst på Lördagen var Engla Larsson som trots att hon bytt både åldersklass och viktklass, Flickor under 15 år – 48 kg, lyckades upprepa bedriften från förra året och vinna ett silver. Engla kör en jättefin judo och vinner både kastsegrar och i mattan innan hon i finalen får se sig besegrad.

JK National tog även tre stycken brons. Första bronset till Noa Swanling gick en tuff första match som varade dubbla matchtiden innan den avgjordes till Noas fördel. Noa förlorade tyvärr semin men lyckades med ett fint kast knipa bronset. Även Vincent lyckades ta ett brons genom två matchvinster och en snöplig förlust. Khuder Lutfi som ursprungligen är från Syrien har tränat i klubben några år. Han har dock inte tävlat regelbundet. Khuder visar fin Judo och kan efter några fina kasttekniker vinna två matcher och ta hem bronset.

Hannes Berg tar en femteplats efter tre matchvinster. Jonatan Lingmerth, Caesar Rohaly och Isac Larsson slutar 7:a. Jonatan går in och fightas utan respekt för sina äldre motståndare och kastar en riktigt fin ippon. Caesar kör en riktigt fin Judo som så när räcker till en vinst mot slutsegraren. En domartavla senare och dagen var slut för Caesar som snart kommer att synas på prispallarna.

Dagen efter var det dags för International Open Alkmaar Judotournament och en ny chans. Hannes Berg följde upp sin femteplats med att ta hem guldet efter fyra ipponvinster och Vincent Karagiannis vann ytterligare ett brons. Engla Larson gjorde även denna dag en bra tävling med  två matchvinster och slutade femma.

Medföljande coacher summerar att JK National har ett riktigt bra gäng som alla utvecklas på ett fantastiskt sätt. De är unga i sina åldersklasser men går in utan respekt och tar för sig. Värt att nämna är Hanna Wassenius som endast har hållit på med judo ett fåtal år. Hon kör första dagen mot europaeliten i hennes viktklass, även andra dagen mötte Hanna duktiga tjejer som både tränat längre än henne och tävlat mer. Hanna kliver dock in helt respektlöst och visar på en utveckling mellan dagarna.

Medföljande coacher

Conny, Jörgen, Ferenc, Karin