Noa vinner Guld på Junior Swedish Open

Noa började dagen med att besegra Kristoffer Antfolk Finland på 15 sekunder. I andra matchen stod Brataas, Norge på andra sidan. Även norrmannen fick en kort match då Noa vann på 20 sekunder. Efter de två inledande matcherna var Noa nu i semifinal mot den gamla antagonisten och landslagskollegan Noel Langenius. Det blev en väldigt tät match som var poänglös i 3 minuter och 59 sekunder. Men i matchens allra sista sekund lyckades Noa kasta Noel på en fin Ippon och var klar för final. I Finalen stod Ihanamäki, Finland för motståndet, Noa tar ledningen tidigt i matchen och lyckas kontrollera Finnen hela matchen, med tio sekunder kvar kastar Noa den jagande motståndaren på Ippon och vinner därmed samtliga matcher på full poäng. En väldigt väl genomförd tävling av Noa som lyckas skapar kastpoäng på olika tekniker och även lyckas avgöra i mattan. Noa har nu vunnit såväl SM som Swedish judo open i Herrjuniorer -73kg.

Även Vincent tar sig till final i herrjuniorer -90 kg. Vincent börjar med att vinna mot Herea, Finland efter två poänggivande kast. Vincent var därmed klar för semifinal och fick där möte islänningen Ivarsson. Vincent tar ledningen på poäng och lyckas kontrollera motståndaren matchen ut och var klar för final. I finalen stod en annan islänning för motståndet nämligen Ulfur Bodvarsson. Tyvärr kontrar islänningen Vincent två gånger och Nationalaren får nöja sig med en fin Silvermedalj.

I Juniorklassen körde även Isac Larsson i Juniorer -73. Isac förlorade första mot Ihanamäki, eftersom han tog sig till final blev det återkval för Isac. Han vinner två matcher i återkvalet mot Gantugla Dashdorj, Sverige samt Filip Banach, Norge. Bägge matcherna på två fina Ipponkast och är klar för en medaljmatch. Där ställs han emot Noel Langenius. Ett olyckligt felbeslut från Isac leder till förlust för Isac som får nöja sig med en femteplats (i Judo är det två tredjeplatser och ingen fjärdeplats).

I Kadettklassen (under 18 år) körde Caesar Rohaly i -66 kg och Jonatan Lingmerth i -81 kg. De bägge 15 åringarna var med för att lära och körde vardera två bra matcher och vi kommer garanterat få höra mer om bägge i framtiden.

M21-73 (19)
1. Noa SWANLING SWE
2. Eetu IHANAMÄKI FIN
3. Tim NYLANDER SWE
3. Noel LAGNELIUS SWE
5. Matias SALA FIN
5. Isac LARSSON SWE
7. Magnus RABBEN NOR
7. Filip BANACH NOR

 

M21-90 (9)
1. Ulfur BODVARSSON ISL
2. Vincent KARAGIANNIS SWE
3. Tammar ABBUD SWE
3. Filip WIDERSTRÖM SWE
5. Alexandru-marius HEREA FIN
5. Grimur IVARSSON ISL
7. Erik STARFELT SWE
7. Luc DE GREEF NED