Seger för Caesar i Green Hill International Tournament

Caesar Rohaly är förstaårs U18 kille och tävlar i -66kg. Caesar börjar dagen genom att vinna mot Jostein Bö ifrån Norge på ett fint Ippon, 10 p. Han fortsätter att vinna mot Linus Jönsson, Staffanstorp, i golden score. I sista gruppmatchen ställdes Caesar mot Albin Mäntylä, Uppsala, Även i denna match står Caesar som segrare innan full tid på 10poäng. Caesar är nu klar för semifinal, sär står Liam Spibey också han från Uppsala för motståndet. Det blir en match som går till full tid men eftersom Caesar leder på kastpoäng är en plats i finalen säkrad. Som finalmotståndare står William Lindblad, Landvetter Judoklubb. Finalen blir en jämn tillställning som är poänglös vid full tid trots att Caesar är den som hela tiden skapar chanser och är aktiv. William har dragit på sig två varningar under matchtiden för att undvika Caesars framstormning. I golden score fortsätter Nationalaren att forcera och en minut in i golden score får William sin tredje varning och Caesar har därmed bärgat guldmedaljen. En riktigt solid insats av Caesar som relativt ohotad kunde säkra guldet i denna tävling.

Jonatan Lingmerth tävlade isamma ålderskategori men i viktklassen -81kg. Jonatan kör en fin judo och vann över de bägge norrmännen i gruppen och tog sig som grupptvåa till semifinal. Väl där visar Jonatan på en fin judo och styr matchen, ett litet misstag utnyttjades av norrmannen som därmed berövade Jonatan på finalplatsen. Slutresultatet blev en fin Bronsmedalj för Jonatan som även han är förstaårs U-18 och håller på att växa in i klassen.

Engla Larsson som är 13 år och tävlar i -44kg, tävlade i U18 -48kg. Det blev en för stor skillnad och Engla fick med sig några nyttiga erfarenheter men inga matchvinster.

Stolta Coacher
/Ferenc och Jörgen

B18-66
1. Caesar ROHALY JK National
2. Wiliam LINDBLAD Landvetter JK
3. Albin MÄNTYLÄ Uppsala JK
3. Liam SPIBEY Uppsala JK
B18-81
1. Emil GLAD Knivsta JK
2. Magnus RABBEN Ippon JK
3. Elliot ENELL Frövi JK
3. Jonatan LINGMERTH JK National