Succé för Noa i SM

Svensk Juniormästare i -73kg. Noa som har återhämtat sig från en skadad axel under våren var tillbaka på tävlingsmattan igen. Trots att han har kört Judo för fullt under tre veckor vet man inte riktigt var man har formen. Men det behövde vi inte vara osäkra på speciellt länge.  Första matchen avgjordes på mindre än 20 sekunder när Noa följer upp ett kastförsök och avslutar i mattan. Även nästa match blev en snabb historia, då Simon Parker, IK Södra gick samma öde till mötes. Ett kastförsök och uppföljning i mattan, seger på 10 poäng för Noa på mindre än en halvminut. Nu var Noa i Semifinal och Bismullah Halime, Göteborgs JK, stod på andra sidan mattan. Denna gången behöver Noa 20 sekunder innan han har hunnit kontra ett kastförsök och, just det, avsluta i Mattan. Noa är nu i final och behövde bara en dryg minut i matchtid för att vinna de tre första matcherna. I finalen ställs Noa mot dagens stora överraskning Pasha Pashaev, Nacka JK. Pasha har på sin sida slagit ut mer etablerade killar i -73 och visat upp en väldigt fin Judo. Men mot Noa har han inte mycket att sätta emot. Noa kontrollerar matchen från start till slut. Noa kastar två poänggivande kast och vinner även finalen innan full tid. En mycket övertygande insats av Noa och hans första SM guld som Junior. Noa får därmed ta studenten på fredag som regerande svensk mästare.

I Herrar -90 lyckades Vincent Karagiannis bärga bronsmedaljen, Vincent som är sistaårsjunior lyckades bättre i Seniorklassen där han fick sitt brons. I Juniorklassen där Vincent är regerande Juniormästare ställde en olycklig diskvalificering till det och Vincent blev utan medalj i Juniorklassen.

Thore Hägglund som varit borta från tävlingsmattan ett antal år. Var tillbaka och presterade fin Judo Han lyckades ta sig hela vägen till en medaljmatch i den tuffa viktklassen Herrar -81. Väl där blev det en tät match mot Fredrik Svärdström Frövi JK. Till slut var det Fredrik som drog det längsta strået och Thore fick nöja sig med en 5:e plats ( det är två stycken treor och inga fyror i Judo). En fin placering med mersmak för Thore.

Leo Rand lyckades placera sig på en 7:e plats u PU18-73kg, Leo utvecklas hela tiden och har en hög judokapacitet. När han får det att stämma på tävlingsmattan kommer medaljerna att komma.

Isac Larsson vinner första matchen i H21-73 men har inget flyt i resterande matcher.

Caesar Rohaly som är förstaårskadett körde fin Judo och vann en match i återkvalet, nästa match leder Caesar men lite orutin gör att han tappar ledningen och förlorar med endast 7 sekunder kvar på matchklockan.

Johannes Lindgren och Rebecca Sandberg får med sig en matchvinst men lyckas inte nå placeringarna denna gång. och Jonatan Lingmerth gör en bra prestation men hade inte marginalerna på sin sida i den tuffa klassen PU18-81.

I samband med SM delades det även ut priser till de killar och tjejer som presterat bäst under 2017. Det baseras på rankinglistor där större internationella tävlingar ger fler poäng än de nationella eller regionala. Priserna tar inte hänsyn till olika viktklasser utan det är de 8 bästa placeringarna under året som räknas. JK National hade 2 pristagare, Det var Vincent Karagiannis som placerade sig på 3:e plats bland Herrjuniorer och det var Isac Larsson som placerade sig på 3:e plats i Pojkar under 18 år. En stark prestation av killarna som verkligen presterade bra under hela 2017.

H21-73kg

  1. Noa Swanling, JK National
  2. Pasha Pashaev, Nacka JK
  3. Noel Langenius, Borlänge JK
  4. 3. Tim Nylander, Göteborgs JK

 

H -90 kg

1 Robin PACEK /Saltsjö JK

2 Armin DIDIC /LUGI JK

3 Kevin NESTOR /Norrköpings JK

3 Vincent KARAGIANNOS /JK

 

Plats Namn

1 BUSCH Victor, Staffanstorps JK

2 MATTSSON Olle, Stockholms JK

3 BORGHESI Christian, Lindome JK

3 SVÄRDSTRÖM Fredrik, Frövi JK

5 ABBUD Tammar, Judo Sundsvall

5 HÄGGLUND Thore, JK National

7 PETTERSSON Jimmy, Kristinehamns JK

7 FLAMME GISSBERG Lucas, Frövi JK

 

 

P18-73 kg

1 SÖDERBERG Martin, IK Södra

2 SUNDSTRÖM Noah, Kalmar BK

3 LJUNGQVIST Melker, JK Aktiv

3 PASHAEV Pasha, Nacka JK

5 WRETBORN Erik, IKVM

5 KRATSASHVILI Iosebi, Södertälje JK

7 HEDENBLAD Joel, JK Aktiv

7 RAND Leo, JK National