Vincent tvåa på Nordiska mästerskapen

Vincent gör en formidabel tävling när han går fram som en ångvält i gruppspelet. Samtliga 3 motståndare i gruppen besegras på Ippon, 10 p. I semifinalen ställs Vincent emot Finnen Alexandru Herea, Finland. Även här gör Vincent processen kort och vinner innan full tid efter två fina kast. I finalen står Kornelius Eilertsson, Norge för motståndet. Vincent börjar bra men ett litet misstag utnyttjas av norrmannen och Vincent kan kvittera ut en fin Silvermedalj i Herrjuniorer -90 kg. Dagen innan tävlade Vincent i Herrar -90 och lyckade där placera sig på en fin 5:e plats.

Evelina Svenningsson fortsätter sin svit att ta medaljer på Nordiska Mästerskap. Denna gången blev det en bronsmedalj till Evelina som skadade sig i sista gruppspelsmatchen och inte kunde göra sig själv rättvisa i semifinalen. Men ett välförtjänt brons till Evelina som prenumererar på denna typ av mästerskapsmedaljer.

Isac Larsson som är förstaårsjunior, körde en väldigt fin och varierad Judo i Herrjuniorer -73, han vann första komfortabelt innan han förlorade kvartsfinalen. I återkvalet vann Isac de två inledande matcherna och var klar för bronsfinal. Väl där blir ett tidigt misstag avgörande och Isac får trots en fin prestation nöja sig med den snöpliga 5:e platsen.

Caesar Rohaly är förstaårskadett och tävlade i den största klassen under 18år -66kg. Caesar var inte riktigt på tårna första matchen utan förlorade mot islänningen Rognvaldsson. Caesar fick inrikta sig på återkvalet och lyckades där vinna tre matcher. Den sista mot just Rognvaldsson. Men till slut blev Dansken Kazarian för svår och Caesar slutar på en fin 7:e plats.  En placering som lovar gott inför framtiden för Caesar som har två år kvar i klassen.

Leo Rand vann första matchen mot dansken Jörgensen på ett rungande Ippon. Förlorade tyvärr kvarten och hade inte marginalerna på sin sida i återkvalet. En 9:e plats blev det för Leo.

Johannes Lindgren, Jonatan Lingmerth och Rebecca Sandberg tävlade väl men nådde inte fram till placeringarna idag.

M21-90
1. Kornelius EILERTSEN /Norway
2. Vincent KARAGIANNIS /Sweden
3. Alexandru HEREA /Finland
3. Markus LAMBACKA /Finland
 

M-90

1. Kornelius EILERTSEN /Norway
2. Armin DIDIC /Sweden
3. Stig MIDTIBY /Denmark
3. Henri HANNULA /Finland
5. Vincent KARAGIANNIS /Sweden
5. Egill BLONDAL /Iceland
7. Kevin NESTOR /Sweden
7. Mohammad reza SEDAGHATI /Norway

 

W-70
1. Emilie SOOK /Denmark
2. Cecilie BOLANDER /Norway
3. Susan KOIVU /Finland
3. Evelina SVENNINGSSON /Sweden

 

 

 

M21-73

1. Noel LAGNELIUS /Sweden
2. Anders bundgaard OLSEN /Denmark
3. Yoan TUTUNAROV /Norway
3. Tim NYLANDER /Sweden
5. Eetu IHANAMÄKI /Finland
5. Isac LARSSON /Sweden
7. Linus SKOGLUND /Sweden
7. Anton JÄDERBLOM /Sweden