Fyra guld från Helsingborgs Open…

….och dessutom två silver och ett brons blev det lysande resultatet i Helsingborg för Nationalarna. Knappt 400 tävlanden från Sverige, Danmark och Tyskland var på plats för att göra upp om medaljerna och JK National ställde upp med 10 tävlande. Först ut var Engla Larsson i FU15-40 kg. Engla körde en riktigt fin judo och kunde efter fyra segrar på ippon bärga Nationals första guld. I den inofficiella finalen mellan Engla och Vilda Backlund från Mölndal lyckades Engla ta revansch från förra tävlingen och kastade Vilda på ett rungande ippon. En imponerande tävling av Engla.

Näste på tur var storebror Isac Larsson i H21-73 kg. Isac slarvade i första matchen mot den svårbrottade danske Dobel. Därefter vann Isac de två efterföljande matcherna och gick som pooltvåa till semifinal. Där gjorde han sin bästa match och var klar för final mot just Dansken Dobel, Nu fick Isac sin revansch och kunde kvittera ut sin första guldmedalj som herrjunior.

Även landslagskompisen Noa Swanling tog Guld i H21-81. Noa började liksom Isac lite darrigt och förlorade första matchen om än knappt. Därefter gick Noa som en ångvält och visade var skåpet skulle stå. Efter fadäsen i första matchen vann Noa samtliga matcher på ippon och den tredje guldmedaljen var klar för, den i viktklassen lätta Noa.

Vincent Karagiannis tävlade i både junior och seniorklassen -90 kg. Vincent bärgade den fjärde guldmedaljen till National i juniorklassen. I seniorklassen kastade Vincent Armin Didic på ett rungande ippon i kvartsfinalen. I semin blev tysken Mathias Völker för svår, men i bronsmatchen kastade Vincent ippon än en gång och lyckades alltså även ta hem ett fint brons.

Hanna Wassenius tävlade även hon i två åldersklasser, U18 och U21. Hanna fick silver i bägge klasserna.

Caesar Rohaly presterar fin judo i sin nya viktklass PU18-66kg. Han vinner de två första matcherna och är klar för semifinal. Väl där tar han ledningen på wazari (halvpoäng), men lyckas också dra på sig två varningar och riskerar att bli diskvalificerad. Åtminstone den ena varningen är mycket tveksam. När tre sekunder återstår får Caesar sin tredje varning och förlorar matchen. Istället för final får han rikta in sig på match om brons. Där lyckas Caesar inte ladda om utan placerar sig på 5:e plats. Trots det en mycket fin prestation.

Rebecca Sandberg, Jonatan Lingmerth och Leo Rand lyckas alla med en varsin matchvinst men hade i de övriga matcherna inte marginalerna på sin sida. Men fin judo av alla tre. Även Emil Bris representerade JK National, men judo är en idrott som inte tillåter ens en tiondels ouppmärksamhet, något som Emil fick erfara idag, så han fick tyvärr inte möjlighet att visa vilken kapacitet han besitter.

Stolta coacher
/Jörgen, Conny och Ferenc

LÄNK TILL SAMTLIGA RESULTAT