Judits Pokal 1

Judits Pokal 1 gick av stapeln den 24:e februari på Masthugget i Göteborg och det var 5 ivriga tävlande från Nivå 2 som begav sig från Halmstad tidigt på morgonen. Efter invägning klockan 08.00 var det en lång och lite nervös väntan inför matchstart.

Först ut var Jacob som tävlade i PU11-35 kg som gick ut hårt från början och rörde sig bra i sin första match som avgjordes med domarröster till hans fördel. I andra matchen lyckades han kasta två wazari på ippon-seoi-nage och fick ippon! I Jacobs tredje match gick han tyvärr förlorande i golden score och belönades med en mycket välförtjänt bronsmedalj.

Frej gick i PU13-38,5 kg och möttes av starkt och välbekant motstånd. I första matchen dominerade han greppningen och kastade fort o-goshi på wazari och höll sedan en stenhård fasthållning direkt därefter för ippon! Frej rör sig riktigt bra och kör en öppen judo vilket gjorde att han tyvärr blev kontrad i sin andra match. I sin tredje match åkte Frej tyvärr på en fasthållning men var riktigt nära på att komma loss efter ihärdigt påhejande av supportrarna på plats – det blev en bronsmedalj till Frej.

Hugo i PU13-41 kg fick en tuff pool och mötte grönbältade motståndare i sin viktklass, trots att det var Hugos andra tävling presterade han långt över förväntad och gav alla sina motståndare riktigt tuffa matcher. Hugo fick med sig en matchvinst vilket han skall vara riktigt stolt över – motståndet var tufft i denna viktklass.

För Wilmer i PU13-48 kg som premiärtävlade i Göteborg denna dag rörde sig otroligt bra på mattan och öppnade upp för flera attacker – riktigt nära att kasta en grönbältad på o-goshi. I sin andra match försökte han på o-goshi igen och då small det till. Ippon till Wilmer! Coacher och hela familjen gav rungande applåder. Riktigt bra matcher av Wilmer som belönades med medalj.

Sist ut på dagen gick Rasmus i PU13+48 som mötte bekant motstånd från Borås, i Ramsus första match mötte han en stor kille och fastnade tyvärr i fasthållning och han fick se sig besegrad. Rasmus fick revansch i sin andra match och fick till en riktigt fin o-goshi och belönades med en silvermedalj för sin insats.

Coacherna Thore och Johannes var väldigt nöjda med dagen och utövarnas prestationer!