Borås Judo Challange

Borås Judo Challange är i år en av fyra tävlingar som är sanktionerade av Landslaget och därmed lockat stora delar av sverigeeliten. JK National ställde upp med 9 deltagare.

Engla Larsson som efter nyår bytte såväl ålders som viktklass tävlade i FU15-40. Hon gick fyra matcher och lyckades vinna 2 av dem. Engla körde en attackvillig judo och lyckades få kastpoäng på 3 olika kast. Dessutom avslutade hon en av matcherna genom att vinna på fasthållning. Engla belönades med en välförtjänt Bronsmedalj. Efter Engla var det Caesars tur att äntra mattan. Caesar var påverkad av sin skadade fot och nådde inte upp till sin normala kapacitet i första matchen och fick inrikta sig på återkvalet. Väl där visade Caesar vart skåpet skulle stå och vann de 2 efterföljande matcherna med fin judo och tog sig hela vägen fram till match om brons. Även där vann Caesar och fick hänga bronsmedaljen i PU18-60 kg runt halsen. Jonatan Lingmerth har även han bytt åldersklass och tävlade tillsammans med klubbkompisen Viktor Holmberg i PU18-81kg. de Kämpade väl men hade inte marginalerna på sin sida idag. Men bra kämpat av bägge killarna. Leo Rand Kör andra året i PU18-73kg och lyckades där vinna över norrmannen i klassen. Rebecca Sandberg kör även hon andra året i FU18 -63. Rebecca visade vilja och tog sig efter en seger och en förlust vidare till semifinal. Väl där fick hon se sig besegrad men kunde kvittera ut en bronsmedalj. Även Hanna Wassenius belönades med Brons i FU18 +63kg.

För Rasmus och Frej i Nivå 2 var det premiär i U13 kategorin, det bjöds på riktigt bra och tungt motstånd och båda två gjorde riktigt bra ifrån sig. Rasmus i PU13+50 kg fick med sig en bronsmedalj och Frej i PU13-40 kämpade på och vann en match i sin viktklass – ett bra resultat för båda i den nya kategorin.

/Jörgen & Johannes