SM i Oxelösund 2-3 april 2022

Efter två års tävlingsuppehåll för våra judokas från National pga pandemin var det i helgen dags för SM.

SM avgjordes på två dagar i Oxelösund och det var svenska mästare i U18, U21, senior och veteran som korades.

Judoklubben National ställde upp med fyra killar, Rasmus Strömstedt som är förstaårs U18, Caesar Rohaly och Hannes Berg som dubblerade och tävlade i både senior och U 21 samt Vincent Karagiannis i senior.

Rasmus var först ut på lördagen i U18 -81kg och han inledde med en vinst i första matchen efter kast följt av fasthållning. Han tog sig till semifinal där han efter förlust fick fightas om ett brons. Han gick en riktigt bra match om bronset men fick tillslut se sig besegrad. En 5:e plats på sitt första SM och yngst i klassen är ett riktigt bra resultat.

Dagen avslutades med seniorklasserna. Caesar Rohaly i -73 kg vann en match på kast och slutade på en 7:e plats. Hannes Berg i -60kg vann 3 matcher men förlorade matchen om guldet och slutade 2:a. Riktigt bra resultat av Hannes och Caesar som fortfarande är juniorer.

Vincent Karagiannis ställde upp i +100kg. Han vann tre matcher i grundomgången men i semifinalen tog det stopp och han slutade som 3:a och bronsmedaljör.

På söndagen hade Hannes och Caesar laddat om för juniorklasserna U21.

Caesar i -73kg som var helgens största klass med 26 tävlande. Han vann de första två matcherna, förlorade semifinalen och sedan även bronsmatchen och slutade som 5:a i denna tuffa viktklass.

Caesar gick bra matcher har ett år kvar som junior.

Hannes som tävlar sista året i U21 i -60 kg startade i grundomgången med två vinster och en förlust. Efter vinst i semifinalen ställdes han i finalen mot hemmahoppet som han förlorat mot i grundomgången. I finalen vann han tillslut på halslås och guldet var hans. Detta var Hannes första SM guld.

 

Vi summerar roliga och bra matcher av alla våra deltagare, ett guld, ett silver, ett brons, två 5:e platser och en 7:e plats. Riktigt bra!

 

Helgens coacher tackar Oxelösundsjudoklubb för ett bra arrangemang.