Judits Pokal 1 – Göteborg

Fem tappra judokas från Halmstad åkte upp till Göteborg denna soliga lördagsmorgon för att delta i Judits Pokal 1. Ett härligt gäng bestående av Erik, Anton, Benyamin, Walter och Loka möttes upp på masthugget för att värma upp gemensamt innan tävlingsstart 10.00.

Anton var en bland de första ut på mattan i U13-kategorin och visade på fin kämparglöd och visade verkligen vad han lärt sig under den relativt korta tid han tränat judo. Anton visade många fina kast och bra kontroll i ne-waza.

När första matchen var avklarad för Walter kom han igång på riktigt och visade fin rörelse och greppteknik. Han var väldigt nära poänggivande kast i sina matcher. Walter vill tävla igen och tyckte det var kul, vi vill se Walter på tävlingsmattan igen!

Några viktklasser upp tävlade Loka, Erik och Benyamin. Loka presterade riktigt bra i sina inledande matcher men fick tyvärr se sig besegrad i sin sista match! Loka går som tåget och utövar alltid judo med en positiv attityd!

Erik som inte tränat judo så länge visade upp sin repertoar av kast med många fina försök samt poäng med tai-o-toshi. Erik var otroligt nära att vinna många av sina matcher och det är bara en tidsfråga innan poängen ramlar in på tavlan.

Benyamin gjorde sin tävlingsdebut i Göteborg denna lördag och bjöd förmodligen på en av tävlingens mer spännande semi-finaler. Benyamin har en otrolig kämparglöd och visade verkligen vad gick för idag. Kul att se!

JK National snor med sig 3 medaljer och åker ner till soliga Halmstad med ett leende på läpparna! Hoppas deltagarna var lika underhållna som coacher! Bra kört allihop.

//Johannes & Pål