Danish open 2020

Danish Open 2020 har utvecklats till en tävling med riktigt hög nivå. Ett 20-tal länder var representerade och med landslag från flera av dem, bland annat den amerikanska landslaget. JK National reste till Vejle med 6 tävlanden. Bäst placerad blev Jonatan Lingmerth som kom 3:a i PU18-90 kg. Jonatan vann första och körde en riktigt bra match i andra där han tyvärr får se sig besegrad efter att ha blivit bortgreppad. I sista matchen kunde inte Jonis göra sig själv rättvisa då en sträckning i axeln hindrade honom. Men ett fint brons till Jonatan.

Hannes Berg körde i H21-60 kg, en stor klass med 22 deltagare. Hannes vinner sina två första matcher och är klar för kvartsfinal, där tar det tyvärr stopp och Hannes får fokusera på återkval. Även i återkvalet vinner Hannes två matcher och är därmed klar för match om brons. Halmstadsonen gör en kanonmatch och leder matchen på poäng när tjecken Dolezal tyvärr jagar ikapp och tar bronsmedaljen, men det blir en 5:e plats med mersmak för Hannes.

I PU18-73 tävlade Caesar Rohaly och även detta var en stor klass med hög nivå. Caesar inleder med att besegra Norrmannen Radke. I nästa match tog det stopp och Caesar får återkval. Där Vinner Caesar första matchen innan just norrmannen Radke får revansch och Caesar slutar på en meriterande 7:e plats.

Noa Swanling körde i Herrar -73. Han får med sig en matchvinst hem. Även Hanna Wassenius och Engla Larsson körde på bra men hade inte marginalerna på sin sida idag.

/Helgens Coacher, Conny Petersson och Jörgen Larsson

 

Fotograf: Conny