Judits Pokal 3 i Göteborg

Den 14:e september var 8 tappra deltagare från Nivå 2 på besök hos Göteborg judoklubb i Masthugget för att göra upp om Judits Pokal – som vanligt när det är judotävling sken solen!

Efter invägning väntade de tävlingsaktiva två timmar på att få börja, energinivån var som vanligt på topp och förväntningarna höga. Först ut för dagen var de tre tävlande i kategorin U11. Loka Thornberg gick ut först med ett stort leende på läpparna. Loka har en fantastiskt fin judo som verkligen blommar ut när hon möter motståndare i hennes egen viktklass. Hon visade detta genom att vinna 3 raka matcher på ippon, två kast varav en fasthållning. Loka tog därmed hem guldmedaljen. Stort grattis till Loka från klubben!

Tuva Bergström gjorde sin andra tävling och fick gå tre matcher. Tuva har också hon en bra inställning och är förvånansvärt lugn inför tävling, hon visade en bra attackvilja med o-soto-gari vilket gav henne en vinst på wazari. Tuva hade en gedigen hejarklack bestående av hela familjen, grattis till din välförtjänta bronsmedalj Tuva.

Theodor David var den sista deltagaren i U11 kategorin och gav verkligen sitt allt och visar på en riktig kämparanda. Även Theodor hade bra support hemifrån med både pappa och farfar på läktaren! Tyvärr räckte inte prestationen för en medalj denna gången men jag är säker på att det kommer i framtiden, Theodor är verkligen träningsvillig och tycker judo är roligt! Kul att se dig tävla Theodor!

Efter att samtliga U11 deltagare tävlat var det dags för prisutdelning och lite paus, många passade på att få i sig lite mat och andas ut ett tag efter den spännande förmiddagen.

Efter uppehållet var det dags för U13 och dagens sista kategori. Nu var det dags för majoriteten av deltagarna från JK National att träda in på tatamin och ge sitt allt! Oturligt möttes Alexander Karlsson och Frej i första matchen – klubbkompisarna som ofta möts på klubben gjorde en bra insats båda två. Alexander gav Frej en riktig match men förlorade tillslut på ett av Frejs favoritkast, o-goshi. Alexander kämpade på riktigt bra och är motiverad att lära sig! Tyvärr förlorade Alexander sina matcher men skall vara riktigt nöjd med sin insats denna dag! Det märktes att även Alexander hade riktigt roligt under tävlingen.

Frej Gaudenz som numera börjar bli en rutinerad tävlingsjudoka visade sin fina och utmanande judo, Frej tycker om att vara nära sin motståndare och är stark i höftpartiet. Frej vinner tre av fyra matcher på ippon, två kast på o-goshi samt en fasthållning– imponerande att se dig tävla Frej! Du gjorde dig verkligen förtjänt av din silvermedalj, nu har du även en sådan till samlingen.

Hugo Lindholm visade som vanligt på en stark tävlingskaraktär när han steg upp på mattan. Med stark målmedvetenhet gjorde Hugo sitt yttersta i alla sina matcher, Hugo är stark i sin greppning och låter inte sina motståndare styra honom. Hugo lyckas vinna två av fyra jämna matcher vilket gav honom en silvermedalj! Stort grattis Hugo, fortsätt med din härliga inställning!

Leon har också han en bra tävlingsinställning, med påhejande av både coacher, klubbkompisar och pappa gör Leon en jättefin insats denna dag! Leon lyckas styra sina motståndare och nöjer sig inte med ett halvdant grepp. Leon är nära att svepa sina motståndare som han övat på nere på klubben. Leon får med sig en vinst på ippon genom fasthållning, en riktigt bra prestation av Leon som är nära att vinna flera matcher men har tyvärr inte marginalerna på hans sida i de övriga matcherna.

Rasmus Strömstedt var sist ut för dagen och fick gå totalt tre matcher och fick med sig en vinst genom fasthållning. Rasmus har tidigare visat sig stark i övergången från tachi-waza till ne-waza vilket han gjorde även denna dag. Stort grattis till din silvermedalj Rasmus!

Medverkande coacher: Pål, Josef och Johannes

Vid pennan, Johannes