Storslam för JK National på SM 2017

SM i judo hade i år samlat samtliga landslagsmän och var ett välbesökt evenemang med de allra bästa i Sverige på plats. Svenska mästerskapen hålls i Eriksdalshallen där det allra första SM:et i Judo hölls för 55 år sedan. Halmstadklubben gör ett av sina allra bästa svenska mästerskap med 5 medaljer och tre 5:e platser. På 12 starter.

JK National hade 10 stycken tävlanden i kategorierna Under 18 år, Under 21 år och Seniorer. Allra bäst gick det för Vincent Karagiannis som vann Juniorklassen -90 kg. Vincent körde en riktigt fin judo, han vann två av matcherna på ippon den ena med ett rungande kast och den andra i golvarbete. Den tredje matchvinsten kommer efter två kastpoäng. Vincent kör en varierad judo och får dessutom pris som bästa herrjunior! En svårslagen vecka för Vincent som tog svart bälte förra helgen, tog studenten i fredags och blev svensk mästare med pris för bästa judo på söndagen!

Hannes Berg tog sig som förstaårs kadett till Semifinal i PU18-46kg, i semifinalen vinner Hannes mot Olle Hermodsson, Staffanstorp och är klar för final. Där får han dock se sig besegrad. Men en mycket fin prestation av Hannes som har två år kvar i åldersklassen. Denna prestation resulterade i en silvermedalj efter tre matchvinster.

Isac Larsson vinner två matcher och är klar för semifinal. Väl där kostar en sekunds tappad fokus honom finalplatsen och Isac får koncentrera sig på match om brons. En svängig match som Isac vinner efter tre kastpoäng och en rungande Ippon i matchens slutsekunder. En välförtjänt bronsmedalj för Isac.

Evelina Svenningsson tar sig till semifinal i Damer -70 kg. väl där ställs hon emot Anna Bernholm som ligger på 14:e plats på världsrankingen. Evelina kör offensivt men hamnar i ett svårt läge i mattan och får se sig besegrad men inkasserade sin 16:e SM medalj! ett brons till Evelina.

Noa Swanling har haft en skadeförföljd vår och har inte kunnat träna och tävla enligt plan. Sedan 2 veckor har Noa varit hel och kunnat träna på utan störande moment. Detta visare han när han som, första års Junior kasserar hem en bronsmedalj efter en gastkramande bronsfinal mot landslagskollegan Tim Nylander, Göteborg. En välförtjänt bronsmedalj för Noa som visar att han är tillbaka efter skadan.

Johannes Lindgren körde i Herrer -81 kg. helgen största Herrklass, Johannes kör en mycket fin judo och slår i första matchen ut Ju Jutsu världsmästaren Fredrik Widgren i första matchen för att sedan förlora i andra omgången. Johannes fick dock återkval och kämpade sig fram till en match om bronset efter två fina matchvinster. Men där tog det tyvärr stopp. Men en meriterande 5:e plats för Johannes efter tre matchvinster.

Isac och Vincent passade på att prova åldersklasserna ovanför sina och hamnade på var sin 5:e plats där.

Emil Bris vann en match i Herrar -90 och Eric Rössel vinner en match i H1-66kg och placerar sig på en 7:e plats. Leo Rand och Caesar Rohaly var med för att lära och presterade väldigt bra och borgar för en ljus framtid för JK National.

 

P18-46
1. MAXLIN Miljohn Stockholms JK
2. BERG Hannes JK National
3. HERMODSSON Olle Staffanstorps JK
3. ISAKSSON Gabriel Upplands Väsby JK

 

P18-73
1. AMKHADOV Djam Söderhamns JK
2. JOHANSSON Mark Östersunds JK
3. SÖDERBERG Martin IK Södra
3. LARSSON Isac JK National
5. BÅÅTHE Kalle IK Södra
5. OSCARSSON Axel Lugi JK
7. PARKER Simon IK Södra
7. MÄNTYLÄ Elias Uppsala JK

 

D-70
1. BERNHOLM Anna Frövi JK
2. KARLSSON Frida Frövi JK
3. SVENNINGSSON Evelina JK National
3. HÅKANSSON Amanda Frövi JK

 

H-90
1. SONERUD Julius SPIF Judo
2. PERSSON Pontus Saltsjö JK
3. TIMTJENKO Michail Sakura Judoklubb Göteborg
3. ISGREN Jens Frövi JK
5. KARAGIANNIS Vincent JK National
5. NESTOR Kevin Norrköpings JK
7. QVIGSTAD Magnus Linköpings JK
7. BRIS Emil JK National

 

H21-73
1. MACIAS Christoffer Saltsjö JK JK
2. JOHANSSON Mark Östersunds JK
3. SWÄRDSTRÖM Fredrik Bålsta JK
3. SWANLING Noa JK National
5. LARSSON Isac JK National
5. NYLANDER Tim Göteborgs JK
7. PARKER Simon IK Södra
7. LAGNELIUS Noel Borlänge JK

 

H21-90
1. KARAGIANNIS Vincent JK National
2. PERSSON Pontus Saltsjö JK
3. BROMAN Albin SPIF

 

H-81
1. BUSCH Victor Staffanstorps JK
2. BORGHESI Christian Lindome JK
3. MATTSSON Olle Stockholms JK
3. BORGHESI Alex Lindome JK
5. HURTIG Patrik Södertälje JK
5. LINDGREN Johannes JK National
7. BRUNSTRÖM Marcus Göteborgs JK
7. DIDIC Armin Staffanstorps JK