Hajime cup i Varberg

På lördagsmorgonen samlades 14 barn för avresa till Varberg och tävlingen Hajime Cup. En tävling som lockat 154 barn totalt. Från klubben var även fem taggade coacher och ett gäng taggade föräldrar med.

Dagen inleddes med en gemensam uppvärmning där alla barn körde judosalsa, uppskattat av några medan vissa ville gömma sig, fast även dem körde hela uppvärmningen med ett leende på läpparna.

I U9 var Allie Thornberg och Loka Thornberg först ut ifrån halmstadgänget, två glada och förväntansfulla tjejer som fick möta varandra i första matchen då de gick i samma viktklass. Båda tjejerna hade sin debut på tävlingsmattan idag och Allie fick med sig ett brons hem och Loka ett guld.
På mattan jämte turades Jakob Vulovic och Albin Lundin om att tävla, även här var det två debuter. Jacob fick gå två matcher och vann båda på fasthållning och fick med sig ett guld hem. Albin fick gå tre matcher och kämpade mycket väl och fick med sig en bronspeng.

I U11 hade vi 5 deltagare, en av dessa fem var Frej Gaudenz, som vann sina två första matcher och kom till semi-final. Där blev det dock tyvärr en förlust men en bronspeng fick Frej med sig hem.
Fabian Jönsson fick gå två matcher och uppvisade mycket fina judo, tyvärr ledde det inte denna gång till en vinst men det var verkligen inte långt ifrån.
Karim Ben Taleb som ständigt var på jakt efter en judojacka (då han fått med sig den mindre jackan hemifrån) fick gå tre matcher. Det var i semi-finalen han fick se sig besegrad men fick med sig en bronsmedalj hem. Karim fick även ett specialpris av en domare för universums kortaste dräkt.
Hugo Lindholm som gjorde sin tävlingsdebut fick gå två matcher och visade mycket vilja, men det räckte tyvärr inte hela vägen.
Även Rasmus Strömstedt fick gå två matcher och vann båda två, den första på fasthållning och den andra genom kast, och fick med sig guldet hem.

Efter lång väntan var det äntligen dags för U13 och U15 gänget.
Tyvärr fick Alicia Andersson Kronvall stryka sig då hon fick väldig kraftigt näsblod som verkligen inte ville sluta. Vi ser framemot hennes tävlingsdebut nästa tävling.
Däremot Tim Jiwad och Johan Anderberg fick genomföra sina debuter. Tim fick gå tre matcher och vann en utav dessa. Johan fick gå två matcher och fick i vissa lägen sina motståndare i gungning, tyvärr ingen vinst denna gång men han presterade bra.
Albin Helmer var också på plats och fick gå tre matcher och slutade på tredje plats, en bra start i den nya ålderskategorin.

Även Lukas Blomdahl var på plats och hejade fram sina kompisar och hjälpte dem värma upp. Det var med andra ord en bra dag för JK National och coacherna är nöjda med det stora antalet deltagare från klubben samt prestationerna.
/Evelina

Fotot kommer från Varberg judoklubb och tillhör Jonas & Hugo Wallin. Klicka här för fler foton.