Copenhagen open 2017

Copenhagen open hade lockat knappt 500 deltagare från 7 länder. JK National ställde upp med 8 deltagare och åker hem med 4 medaljer, bäst gick det för Isac Larsson som tar guld.

Isac Larsson börjar dagen på ett utmärkt sätt, i PU18-73kg, genom att kasta rivalen Axel Oscarsson, Lugi judo på Ippon (fullpoängare) efter 10 sekunder på en extremt vältimad ko uchi gari. I andra matchen möte Isac Simon Parker från stockholmsklubben IK södra. Där behövde Isac nästan 2 minuter innan han kunde avgöra matchen på en utmärkt uchi mata som gav Ippon. I semifinalen stod den danska landslagsmannen Maher Sadek, Vejle för motståndet, det blev den enda fulltidsmatchen idag. Isac gick segrande ur den efter ett kast som gav wazari (halvpoäng). I finalen stod den andra danska landslagsmannen Tobias Overgaard på andra sidan mattan. Matchen blev dryga minuten lång innan Isac kastade en klockren ipponseio nage där domarna inte behövde tveka Ippon och guldet var Isacs. Ett utmärkt genrep för Isac som åker till Rumänien för att representera Sverige i början av maj.

Lillasyster Engla Larsson som fyller 12 om två veckor lyckades också bra  bland de äldre tjejerna i FU15-36 kg. Hon vinner de tre första matcherna på kastsegrar och kör en mycket fin judo. Tyvärr får hon se sig besegrad i finalen men en fin silvermedalj till Engla.

Vincent Karragiannis hade för dagen gått upp en viktklass och körde U21+90 kg. Och det gjorde han med bravur. Han lyckades vinna de två första matcherna på kast respektive fasthållning. I finalen fick han dock se sig besegrad av den meriterade dansken Madsen.

Caesar Rohaly tävlade i PU15-60 kg. Caesar körde mycket fin judo och stod som segrare i de tre första matcherna han vinner både på fasthållningar och kast. Efter de tre vinsterna  tog han sig till semifinal. Där förlorade Caesar knappt i en väldigt tät match. Men en meriterande bronsmedalj till Caesar efter ett bra dagsverke.

Hannes Berg tävlade i PU18-46 kg, Hannes lyckades vinna de tre första matcherna på Ippon. Hannes vinner sina matcher både genom kast och golvarbete. I Hannes viktklass var det två pooler där ettan och tvåan i varje pool går vidare till semifinal. Hannes missade semifinalen ochdärmed medalj med minsta möjliga marginal. När man summerade hade Hannes och tvåan lika många vunna matcher bägge hade vunnit matcherna på full poäng men Hannes hade tyvärr använt lite mer tid men en 5:e plats till Hannes.

Noa Swanling körde trots sin nackskada bra judo i U21-73 kg, han körde jämt i fulltid mot slutsegraren men fick se sig besegrad i golden score. Därefter vinner Noa komfortabelt de två första återkvalsmatcherna innan det är dags för nästa match som avgörs i golden score. Där når Noa inte upp i sin normala nivå och får tyvärr se sig besegrad.

Leo Rand tävlar som förstaårs PU18 i den tuffa klassen -66 kg. Leo kör en fin judo men möter många som är äldre, detta till trots kastar han en fin uchi mata som ger honom en Ipponseger i återkvalet. Vi kommer att få höra mycketmer om Leo i framtiden.

Eric Rössel tävlade i U21-66 kg men hade inte marginalerna på sin sida idag.

/Jörgen Larsson