Guld till Noa Swanling i PU18-66 kg efter en mycket väl genomförd tävling. Noa började dagen genom att besegra Oliver Birkeland från Göteborgs JK, Noa vann den matchen genom ett stort kast i slutet av matchen. I kvartsfinalen mötte Noa Ivar Björkqvist Staffanstorps JK, en match Noa vann på 10 poäng genom ett armlås. I semifinalen stod Theodor Malmqvist för motståndet, även i denna match vann Noa med 10 poäng och även här ett armlås. I finalen väntade IK södra spelaren Martin Söderberg. Noa började starkt och tog ett 7 poängskast tidigt, detta följde han upp med ytterligare 2 5 poängskast, efter full tid kan Noa väldigt välförtjänt titulera sig svensk mästare.
Tävlade gjorde även Isac Larsson som slutade på en 7:e plats i PU18-73kg. Erik Rössel slutade på en 5:e plats i H21-60 kg och Joel Åhlund slutade på en 7:e plats i H21 – 66 kg.
Vi tackar Jörgen för referatet.
Eftersom det är ett stort ögonblick för både Noa och National Judo så låter vi er frossa i Noa-bilder. Tack för bilderna Helena. Rulla ner, tryck på F11 och njut av bildspelet. 🙂