Sörmlandsträffen i Oxelösund

Sörmlandsträffen hade i år samlat ca 220 judokas. JK National kom till Oxelösund med sex tävlande.

Caesar Rohaly i P15 -60 kg, förlorade första matchen mot Jari Wolrabe från Nederländerna som kille som sedan blev totalsegrare i klassen. Efter denna inledning så vann han i tur och ordning mot Albin Mäntylä, Uppsala, och Leonard Mattson, Finland och en välförtjänt andra plats var säkrad.

Caesar tävlade även i en åldersklass högre P18 -60 kg men slutade oplacerad.

Hannes Berg i P18 -50kg vann första matchen men förlorade sedan och slutade oplacerad.

I herrar -90 kg tävlade Emil Bris och Vincent Karagiannis båda två tog sig till semifinal där fick Emil se sig besegrad av Saeed Karimizadeh Sundsvall. Vincent vann sin semifinal men förlorade finalen mot samma Saeed. Silver till Vincent och Brons till Emil.

Vincent ställde även upp i Herrarnas öppna viktklass. Där vann han mot Jimmy Andersson, Norrköping, och Larsjohan Rönnlund, Ånge. Ännu en gång ställdes han mot Saeed Karimizadeh, Sundsvall. Saed var för svår idag och vann även denna klassen. Vincent fick nöja sig med en andra silvermedalj.

Johannes Lindgren H -81 kg förlorar första matchen mot Mohamad Alkadour Uppsala, i återkvalet vinner han sedan mot Adrian Kwiatkowski, Jigo-Tai och ställs mot samma Mohamad. Johannes tar revansch och den vinster tar honom till bronsmatch. Där tar det stopp mot Dogana Amin Khallouf, GAK Enighet.

Evelina Svenningsson visar vem som är bäst idag och vinner D -70 kg efter seger mot Karin Holmberg Lindome och Miriam Alheid Sundsvall. Evelina ställde också upp i damernas öppna viktklass. Även i denna klass visar Evelina på fin judo och vinner klassen efter ha vunnit alla matcher på kast innan matchtidens slut.

Det var inte bara klubbkompisarna som tyckte att Evelina var bäst idag hon ärades även med tävlingen pris för bästa judo.