Go-cup i Stenungssund

Det blev en tidig lördagsmorgon för 4 tävlande , 2 coacher och två föräldrar som begav sig emot Stenungsund och judotävlingen Go-cup. Tävlingen flöt på bra och alla nationalare hade tävlat klart innan lunch.

Först ut var Fabian som fick gå tre matcher totalt. Med bra greppning och rörelse så gjorde han tre bra matcher. Han körde väldigt jämna matcher men hade inte marginalerna på sin sida.

Nästan samtidigt på mattan jämte körde Elin , hon fick precis som Fabian tre matcher. Första matchen fick hon in 4 wasari och avsluta matchen med fasthållning. I match nummer två och tre gick inte lika väl då Elin både slog i huvudet och tappa luften genom ett makikomi kast , men hon visade på riktig kämparglöd samt bra uppföljning i newasa och rörelse i stående.

Näst sist ut var Frej , han gick tre matcher och vann två utav dessa på fasthållning och en på ippon. Frej visade upp en fin judo med mycket kast och bra jobb i newasa.

Rasmus var sist ut och såg lite mindre ut än de andra i hans viktklass, han fick fyra matcher , tre utav dessa gick till golden score. Två av dessa golden score matcherna gick tiden ut och domarna fick välja vinnare , tyvärr inte Rasmus. Sista matchen gick Rasmus in och kasta osotogari och kopplade fasthållning. Han gick långmatcher men visade genom detta upp god kondition då han såg piggare ut än motståndarna. Både coacherna är eniga om att de ser en utveckling på alla adepter som tävlade idag och att de är riktigt nöjda med dagens matcher!

På återseende
// Eve och Johannes