Dubbla guld till Hannes och Dubbla silver till Isac

I helgen tävlades det i Göteborg Judo Open. Med från National var både två rutinerade herrar i Hannes Berg och Isac Larsson, men också två killar som är relativt nya på denna nivån. Hannes Berg tävlade både i PU18-60 kg och i juniorklassen -60 kg. Hannes dominerar fullständigt och lyckas efter 5 matchvinster säkra guldet i U18 klassen. Hannes kör en varierad Judo och vinner samtliga matcher på Ippon. I herrjuniorklassen fick Hannes möta 3 motståndare. I första matchen mot Max Christiansson, lyckades Hannes kasta Max på favoritkastet, en variant på Ippon Seionage och Hannes lämnar Göteborg med två guldmedaljer.

Isac valde att tävla i en högre viktklass för att få möjligheten att möta lite nya motståndare. Han ställde upp i Seniorklassen och Junior. I seniorklassen fick Isac gå 4 matcher och lyckades besegra alla utom Landslagsmannen Marcus Edlund som var ett nummer för stor denna lördag. Men de övriga motståndarna hade inte mycket att sätta emot och Isac lyckades vinna på Ippon i samtliga matcher. I Juniorklassen var det två matcher för Isac med samma utfall, klara segrar förutom mot Marcus. Men två silver och fin judo i en tyngre viktklass.

Rasmus Strömstedt körde i PU13-60 kg. Rasmus som är ny på denna nivå gör en bra tävling där han lyckas kasta Ippon och vinna en av matcherna och slutar på en 4:e plats.

Tim Martinsson Har inte kört Judo så länge och är helt ny på denna nivå. Tim gör två bra matcher och skapar lägen som bådar mycket gott för framtiden.
/Jörgen Larsson

Klicka här för samtliga resultat från Göteborgs Judo Open 2019