Guld till Noa och Jonatan på National Cup

National Cup hade 2017 lockat en hel del utländska deltagare. Vi hade deltagare från Rumänien, Tyskland, Danmark, Norge och Sverige. Totalt var det 200 startande i de fyra ålderskategorierna U13, U15, U18 och U21. Hemmaklubben JK National hade 12 starter. Bäst gick det för Noa Swanling och Jonatan Lingmerth som bägge vann sina klasser. Noa som har haft en sjukdomsperiod bakom sig, klev upp på mattan i U21-73kg. Noa lyckades ta sig till semifinal där rumänen Benedek MARTON stod för motståndet, Noa kastade honom på favoritkastet tomoe nage och följde direkt upp i golvet och lyckades koppla ett armlås. I finalen stod Konrad Ljungqvist för motståndet. Det blev en tät tillställning som efter full tid var helt jämn. På övertid kunde dock Noa avgöra på just favoritkastet tomoe nage.

Jonatan tävlade i tungviktsklassen i U15 kategorin. Jonatan var aldrig hotad utan kunde efter 2 säkra matchvinster kvittera ut hemmaklubbens andra guld.

Silvermedaljer blev det till Engla Larsson i dagens minsta klass, U13 -36kg. Engla körde riktigt bra judo och vann 3 matcher innan Jennifer Reino från Staffanstorps judoklubb lyckades slå Engla. Men en välförkänt silver till Engla. Även Vincent Karagiannis lyckades vinna ett silver efter två matchvinster innan den tysklandstrean Wardan BAGHDASARYAN blev för svår. Ett fint silver för Vincent. Caesar Rohaly fick tävla bland de större killarna i sin egen åldersklass, detta hindrade inte Caesar från att ta silver i denna klass.

I åldersklassen över, U18, fick Caesar tävla i rätt viktklass och lyckades där vinna en bronsmedalj efter riktigt fina matchvinster mot Alexander Larsson Lugi judo och Howard Stewart England. Brons blev det även för Stina Persson i U21-63 kg. Hon har haft ett tävlingsuppehåll på fyra år men lyckades detta till trots vinna medalj i comebacken. Hanna Wassenius lyckades bärga en bronsmedalj i U18+70kg.

Eric Rössel, Joel Åhlund, Victor Holmberg och Leo Rand kämpade väl och gjorde bra matcher men hade inte marginalerna på sin sida idag.

/Jörgen Larsson

Obs! Resultatlistor finns längst ner.

 

G13-36
1. Jennifer REINO Staffanstorps JK
2. Engla LARSSON JK National
3. Tilde WÅHLIN Staffanstorps JK

 

B15-66
1. Linus JÖNSSON Staffanstorps JK
2. Caesar ROHALY JK National

 

 

B15+73
1. Jonatan LINGMERTH JK National
2. Maxim MOCANOSKI JK Aktiv

 

B18-60
1. Oskar DANIELSSON VINTERSKOG Göteborgs JK
2. Sebastian ELLHULT Staffanstorps JK
3. Caesar ROHALY JK National

 

W21+70
1. Sif BOUJU Judoklubben Mitani
2. Dora-krisztina BACS CLUBUL SPORTIV SCOLAR MIERCUREA CIUC
3. Hanna WASSENIUS JK National

 

 

W21-63
1. Mathilda ÅKESSON Rättviks JK
2. Theresa SOHST Budo Club Vorpommern
3. Melina ARAMBURO Landvetter JK
3. Stina PERSSON JK National

 

M21-73
1. Noa SWANLING JK National
2. Konrad LJUNGQVIST JK Aktiv
3. Benedek MARTON CLUBUL SPORTIV SCOLAR MIERCURE
3. Bismullah HALIME Göteborgs JK

 

M21-90
1. Wardan BAGHDASARYAN Budo Club Vorpommern
2. Vincent KARAGIANNIS JK National
3. Nils MATTSSON Stockholms JK