Greifswald Hanse Cup 2015

Fredagen 13 mars gav sig Judoklubben National iväg med två minibussar mot Tyskland. Vi åkte med 13 tävlande och 4 ledare. Tävlingen gick på två dagar och hade lockat ca 400 deltagare från Sverige, Danmark, Polen och Tyskland.

Bäst gick det för Evelina Sveningsson som tog guld i -70 och -78. Evelina var ohotad i bägge klasserna. Guld även till Matilda Grimsbo i FU15-63 kg. Matilda dominerade sin viktklass. Klubbens fjärde guldmedalj bärgades av Hannes Berg i PU15-34 kg som också vann samtliga sina matcher.

Förstaårsjunioren Eric Rössel lyckades kriga sig till en silvermedalj i Herrar -60, Eric imponerade trots sin ringa ålder. Silvermedalj blev det också till Isac Larsson som debuterade i PU18 -73 kg, han kör en riktigt fin judo fram till finalen.

Bronsmedaljer blev det för Rebecca Sandberg i FU15-52 kg. och Wilma Rössel i FU 15-40kg. Extra roligt är det för Hannes, Wilma och Rebecca som debuterade internationellt.

Tre meriterande 5:e platser blev det för Noa Swanling i PU18-66, Joel Åhlund i H-66 och Johannes Lindgren i H-81. Alla tre har kapacitet till medalj men hade inte marginalerna på sin sida idag.

Med och tävlade var också Leo Rand, Jonatan Lingmerth och Caesar Rohaly. Alla tre kämpade riktigt bra men nådde inte riktigt fram denna gång.

Samtliga har skött sig väldigt bra och de aktiva såväl som ledarna har haft riktigt skoj.