Guld och Silver till judoklubben National i Berlin

I helgen avgjordes den internationella judotävlingen Luftfahrt Masters i Berlin där Halmstadkillarna Noa Swanling och Isac Larsson deltog. Sammanlagt tävlade över 250 personer från över tio olika länder i åldersklasserna u18 och senior. Eftersom det inte fanns någon juniorklass så blev Noa uppflyttad till den äldre åldersgruppen alltså seniorklassen, men det var inget som hindrade honom från att ta medalj. Första matchen mötte Noa tysken Fabian Schreiter där han snabbt kastade en wazari och följde upp med ett armlås i mattan som avslutade matchen. Noa var nu vidare i semifinal. Noa mötte där Nils Patzenhauer. Matchen var mycket jämn men Noa kunde till slut avgöra matchen med en wazari och var nu i final. I finalen mötte Noa den tyska rivalen Jannik Matz Wenzel som har tagit ett flertal Europa-cup medaljer. Matchen var mycket jämn men Noa fick se sig besegrad efter att blivit kastad och fick nöja sig med en andraplats. Isac ställdes första matchen mot tysken Niclas Junge där Isac tog hem vinsten efter att ha kastat två wazari och slutligen en ippon. Matchen därpå ställdes han mot Frederik Rösner där han lyckades kasta ippon efter endast några sekunder och var nu i final. I finalen mötte Isac den svenska mästaren Djam Amkhadov där han efter att ha kastat två wazari och ännu en ippon kunde se sig som segrare.