Guld för Caesar och Isac i lagtävling

Riks Mästerskapen för distriktslag i Judo (RM) kan närmast jämföras med TV-pucken i Ishockey. Då Hallands Judodistrikts löstes upp i våras tillhör Halmstad numer Judo Syd tillsammans med Skåne och Blekinge. JK National hade två killar med i Pojklaget och en tjej med i flicklaget. Killarna lyckades gå hela vägen och vann RM 2017. Laget består av 7 viktklasser och JK National var representerat av Caesar Rohaly i -60 kg och Isac Larsson i -73 kg. Caesar som har tre år kvar innan han blir för gammal var med för att lära men Isac gick samtliga matcher. Judosyd stod över första omgången och fick möta Sörmland i andra. Det blev en riktig urladdning och en seger med hela 7-0. Eftersom Judo för det mesta är en individuell idrott är det mycket adrenalin och känslor i en sådan här tävling. JudoSyd var då klara för semifinal där Värmland/örebro stod för motståndet. Även här blev det en komfortabel seger där segersiffrorna skrevs 5-2. Finalmotståndare blev Stockholm och nu behövde alla höja sig ett snäpp då varje match kommer att vara viktig. Matchordningen lottas och först ut var Isac Larsson i -73, han ställdes mot Stockholms Simon Parker. Matchen blev inte långvarig då Isac Kastar Ippon efter 10 sekunder till ett jättejubel från Judosyd. Andra matchen ställs Lunds Axel Oscarsson mot stockholms Victor Öberg, än tät match som gick tiden ut men där Judosyd kunde dryga ut ledningen till 2-0. Därefter var det lättviktarnas tur och Olle Hermodsson kunde dryga ut ledningen till 3-0. I -50 kg och – 55 kunde stockholm reducera till 3-2 och visade att de inte gett upp. Men då klev Alfred Hansson upp och besegrade Pelle Mattsson och säkrade Guldet. Den sista, då betydelselösa matchen vann Judo Syd och fastställde siffrorna till 5-2.

Rebecca Sandberg var uttagen i flicklaget men de lyckades vinna en match och blev oplacerade.

På eftermiddagen samma dag avgjordes Lag SM för både damer och herrar. Här är det seniorerna som gör upp om vilken klubb som är bäst i Sverige. JK National ställde upp med ett Herrlag där samtliga presterade bra och pressade motståndarna i sina matcher. Men med endast två seniorer och resten juniorer blev laget väl tunt och stannade oplacerade. Man får låna max en herre eller dam från en annan klubb och detta hade Göteborg utnyttjat i och med att de lånade JK Nationals Evelina Svenningsson som vann samtliga fyra matcher hon körde, tyvärr vann laget endast en av lagmatcherna varför även de slutade oplacerade men en riktigt vass individuell prestation av Evelina.

RM
Pojkar

 1. Judosyd
 2. Stockholm
 3. Värmland/Örebro/Göteborg

Flickor

 1. Stockholm
 2. Göteborg
 3. Värmland/Örebro

LAG SM
Herrar

 1. Frövi
 2. SPIF
 3. Göteborg
 4. Uppsala

Damer

 1. Frövi
 2. IK Västra Mölndal
 3. Frövi 2

/Jörgen Larsson