Tre medaljer på Nordiska mästerskapen

Nordiska mästerskapen 2017 ägde rum i Trollhättan nu i helgen. Tävlingen hade lockat 550 deltagare från samtliga nordiska länder. På lördagen tävlade Kadetterna (under 18 år) och seniorerna. På förmiddagen lyckades Isac Larsson ta sig till final i 73 kilos klassen efter segrar mot Artjom Mandolin, FIN, Landslagskollegan Martin Söderberg, IK Södra och Sebastian Olofsson, Staffanstorp i Semifinalen. Väl i Finalen började Isac bra och halvvägs in i finalen leder Isac på kastpoäng, med en och en halv minut kvar lyckas dock finnen kasta och Isac får ett meriterande Silver med sig hem.

På förmiddagen tävlade också Rebecca Sandberg och Leo Rand, bägge är förstaårskadetter men körde riktigt bra. Rebecca placerade sig på 7:e plats. Bägge är namn vi säkert få höra om nästa år.

På eftermiddagen var det dags för seniorerna och JK Nationals nästa medalj. Den kom genom Evelina Svenningsson som genom segrar mot Silje Johanssen, Färöarna och Nicolina Pernheim Göteborg tog sig till semifinal i 70 kilosklassen. Semifinal var poänglös vid full tid men i förlängningen fick Evelina tyvärr se sig besegrad av Frida Karlsson Frövi på minsta möjliga marginal. Men i och med denna medalj har Evelina tagit medalj på Nordiska mästerskapen i samtliga nordiska länder! Även Emil Bris tävlade på eftermiddagen men hade inte marginalerna på sin sida idag.

På söndagen var det dags för Juniorerna att slåss om medaljerna. Där överraskade Vincent Karagiannis genom att ta sig till final i 90 kilos klassen. Han gör detta genom segrar mot Ulfur Bodvarsson Island, och Johan Henningsson Lund, Vincent kör en mycket fin Judo och vinner semifinalen på en halv minut. I finalen får han dock se sig besegrad av Pontus Persson Stockholm. Även Noa Swanling placerar sig, han är precis tillbaka från sin skada och kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa men lyckas detta till trots ta sig till medaljmatch, Tyvärr förlust med en 5:e plats för Noa. Även Eric Rössel var snubblande nära en medalj. Eric körde bra judo, var nära att vinna kvartsfinalen men placerade sig 7:a efter två matchvinster.

/Jörgen Larsson

Medalj till Isac

BU18 -73

1. Miska PYYKKÖ Finland
2. Isac LARSSON Sweden
3. Martin SÖDERBERG Sweden
3. Mark JOHANSSON Sweden
5. Axel OSCARSSON Sweden
5. Sebastian OLOFSSON Sweden
7. Vili VEHMAS Finland
7. Simon PARKER Sweden
GU18 -57

1. Kayleigh WENNERLAND Sweden
2. Linn STENBERG Sweden
3. Venla LAIHO Finland
3. Lotta VAHE Finland
5. Petronella LARSSON Sweden
5. Ronja MIEKKALEHTO Finland
7. Rebecca SANDBERG Sweden
7. Liv JOHNSSON Sweden

Women -70

1. Cecilie Maria BOLANDER Norway
2. Frida KARLSSON Sweden
3. May Linn HYSTAD Norway
3. Evelina SVENINGSSON Sweden

MU21 -90

1. Pontus PERSSON