Bremen masters

Bremen Masters är den största ungdomsturneringen i världen. 2017 hade de samlat 1000 herrar från 27 länder som skulle göra upp om medaljerna i kategorierna U18 samt U21.

Isac Larsson tävlade i U18-73kg. en klass med ca 80 deltagare. Isac Inleder mot tysken Eddy Stoll, Isac hamnar tidigt i matchen i underläge då han fastnar i en fasthållning, han lyckas dock ta sig loss men ligger under på wazari (halvpoäng). först kvitterar han på kast innan han tar ledningen med ytterligare ett kast för att sedan avsluta med ett Ippon och en klar seger. I andra Matchen möter Isac Holländaren Jelle De Bruin, en avig vänsterspelare. Även i denna match hamnar Isac i underläge men jobbar sig tillbaka i matchen och kastar för att kvittera för att sedan direkt koppla en fasthållning som han håller i 20 sekunder och matchvinst två är säkrad. I Tredje omgången stod tysken Alexander Niehs för motståndet. En relativt kort match som Isac vinner på Ippon. Isac har nu tagit sig till Åttondelsfinal mot Irländaren Bearach Gleeson som visar sig var för svår för Isac. Gleeson gick till final och gav på så sätt Isac chans till återkval. Första återkvalsmatchen går mot tysken David Kuttalek, det blir en tät match som är poänglös vid full tid. Matchen går då vidare till Golden score och 1 och en halv minut in kan Isac avgöra på kastpoäng. Nu står Brassen Pietro Muhlfarth på andra sidan mattan, tyvärr räcker inte Isac riktigt till i denna match utan får se sig besegrad. Men en meriterande 9:e plats i världens största Ungdomsturnering är en bra prestation, Isac fick gå 6 matcher och det var ingen annan svensk som lyckades med detta.

Hannes berg som skall fylla 15 år senare i år var med för att lära. Han lyckades dock redan detta året vinna en match mot Schweizaren Patrice Loher innan det tog stopp i de två efterföljande matcherna.

Noa Swanling som är förstaårsjunior hade inget flyt med lottningen utan fick möte den svårbrottade tysken Emil Hennerbach i första. Tyvärr stod tysken som segrare i denna match.

/Jörgen Larsson