Stor succé för Isac och Noa i Danmark!!!

Matsumae Cup är en av de större judotävlingarna i Norden, I år var ca 350 deltagare från 14 Nationer på plats att göra upp om medaljerna. De mest långväga var ifrån Tokai Universitetet i Japan. Först ut var Isac Larsson i Kadettklassen (-18år) -73 kg. Isac började dagen bra genom att kasta Erik Starfeldt Sundsvall på 3 Wazari (halvpoäng). I andra Matchen stod Ryan Turnbull, Skottland, för motståndet. Isac förlorar tyvärr i en väldigt tveksam situation. I sista gruppmatchen tar han dock revansch och vinner på en rungande Ippon mot Tobias Overgaard, Danmark. Isac blir då grupptvåa och är klar för Semifinal mot gruppettan i andra gruppen, Maher Sadek, Danmark. Semifinalen blir bara 10 sekunder lång då Isac Kastar Maher på en perfekt Uchi-Mata som resulterar i Ippon och Isac är klar för final. Finalmotståndare blir Skotten Turnbull som Isac förlorade mot i gruppen. I finalen är Isac vaken och det blir en tät match som är poänglös vid full tid, matchen går då till Golden score (första poäng vinner). En halv minut in i golden score lyckas Isac kasta Turnball och guldmedaljen är säkrad. En riktigt bra prestation av Isac som höjt sig ett snäpp på tävlingsmattan i år.

Andra dagen var det dags för Noa att äntra tävlingsmattan, Noa som är ett år äldre än Isac har i år gått upp en åldersklass och tävlar i U-21, Noa fyller 18 senare i år. Åldersskillnaden såg man dock inte något av i denna tävlingen. I första matchen var det Isacs finalmotståndare Skotten Turnbull som ställdes mot Noa, efter 19 sekunder var matchen till ända efter att Noa hade kopplat ett halslås som fick skotten att ge upp. I andra matchen stod Fredrik Svärdström för motståndet. Noa gör en taktisk drömmatch och är helt ohotad matchen igenom. Noa vinner komfortabelt på 2 wazari. I Semifinalen möter Noa den Danska Juniormästaren Anders B Olsen. Det blir en tät tillställning som är poänglös vid full tid, i golden score lyckas Noa kasta en klockren Tomoe Nage och är klar för final i sin första internationella tävling i U21. Finalmotståndare blev Japanen Ito som dagen innan vunnit Herrar -73. Noa bjuder på ett bra motstånd och utmanar japanen vid ett flertal tillfällen, tyvärr får Noa se sig besegrad vid full tid men en riktigt imponerande insats av förstaårsjunioren Noa.

Det är riktigt roligt att de två träningskompisarna får lyckas på samma tävling, De har bägge lagt många träningstimmar och bägge utvecklas just nu snabbare än konkurrenterna.

M18-73
1. Isac LARSSON JK National/SWE
2. Ryan TURNBULL JudoScotland/GBR
3. Jon Håkon HIMLE Norges Toppidrettsgymnas/NOR
3. Maher SADEK SSIF/DEN

 

M21-73
1. Takumi ITO International Budo University/JPN
2. Noa SWANLING JK National/SWE
3. Theodor MALMQVIST Borås JK/SWE
3. Anders B. OLSEN pi judo club/DEN
5. Necklas FERRÉ Skive Judo Klub/DEN
5. Magnus NELMARK pi judo club/DEN
7. Fredrik SVÄRDSTRÖM Judogymnasiet/SWE
7. Noel LAGNELIUS Judogymnasiet/SWE