Efter en lång lördag i Staffanstorpshallen med Sydcup så var det på söndagen dags för Skåneserien, JK National ställde upp med 5 glada barn. Efter att alla klarat invägningen var det full fart på mattan för att värma upp innan deras första matcher skulle dra igång. Här kommer en kort summering av deras fina insatser:

  • Karim, först ut i halmstadgänget var Karim som gick alla sina matcher på fulltid och golden score förutom en. Han gav verkligen sina motståndare hårda fighter med mycket kastförsök och några kast. Denna gången stod inte marginalerna på Karims sida, vilket var synd då han lika väl hade kunnat vinna sina matcher. Rasmus, två mattor bort drog Rasmus matcher igång samtidigt som Karim körde.
  • Rasmus fick gå fyra matcher och vann två av dessa. Han visade upp att det man tränar på blir man också duktig på, kombinationen mellan ippon-seonage (skulder kast framåt) följt upp med o-soto-gari (ben kast bakåt) fungerade mycket bra för rasmus mer än en gång. Rasmus visade även upp på fint Newasa arbete där han aldrig lät sin motståndare vila.
  • Clara, som ensam tjej från klubben visade hon upp en fin judo. Hon fick totalt tre matcher och vann två av dessa och fick med sig ett silver hem. I första matchen fick hon in både kast och fasthållning, det var i mattan det avgjordes då motståndaren satt helt fast. I andra matchen mötte hon en stark tjej men hon kämpade bra. I sista matchen greppade Clara bra och fick in ett fint kast som ledde till ippon.
  • Albin och Lucas startade nästan samtidigt, som tur var så var de på mattorna bredvid varandra så de kunde stötta och heja på varandra då de inte körde samtidigt. Albin som startade några matcher tidigare gick totalt 4 matcher där han visade på riktigt kämpaglöd med en bra inställning. I Newasan låg han orubblig som en sten, men han vann även en utav sina matcherna i Newasa. Med en bra rörelse i sin judo visade han kastförsök på både ipponseonage och osotogari, även detta vann han en match på. Albin fick idag med sig ett brons hem.
  • Lucas, som körde på mattan jämte vann 2 av sina 3 matcher och slutade på en andra plats. En ivrig och energisk Lucas utnyttjade idag sin längd väldigt bra. Han inledde första matchen med ett fint framåt kast där båda armarna arbetade framåt med kraft. Andra matchen var jämn men det blev tyvärr förlust. I sista matchen fick han ett fint grepp i nacken han behöll och jobbade på både framåt och bakåt tekniker som tillslut gav resultat genom en wasari han senare vann matchen med. Det är två nöjda coacher som suttit och skrivit ihop denna rapport, det går inte vara annat då man har adepter som verkligen ger allt. Även roligt att se tekniker vi tränat på fungera för dem ute på tävlingar!

/Evelina och Johannes