Open Alkmaar 2016

 

Ca 600 deltagare från 8 Nationer hade tagit sig till Alkmaar för att göra upp om medaljerna i Alkmaar International Judo Open 2016. Från National ställde alla som tävlat i Emmen upp förutom Hannes Berg som var förhindrad pga sin skadade tumme. Vi kunde kvittera ut tre bronsmedaljer idag genom Emil Bris, Leo Rand och Rebecca Sandberg. Leo tävlade i klassen U15 -60kg. Leo förlorande första och fick rikta in sig på Återkval. I Återkvalet körde Leo riktigt bra och vann två matcher på ippon en på ksat och en på fasthållning. Leo var nu framme i match om bronset och väl där gjorde han som tidigare och kastade Ippon  och kunde kvittera ut en välförtjänt Bronspeng.

 

Rebecca Sandberg tävlade i Fu15 -57kg. Hon lyckades även hon bärga en bronsmedalj genom ett rungande Ura Nage som resulterade i en klar ippon. Emil Bris Blev dagens tredje Bronsmedlajör genom en matchvinst.

 

Isac Larsson gick i pu18-73kg som var dagens största klass, Isac fick gå 6 st matcher varav 4 av dem slutade i vackra ipponsegrar. Isac kastar i varje match och lyckas även avsluta en av matcherna med ett armlås, tyvärr gör Isac ett misstag i sista matchen som kostar honom segern och Isac slutar 5:a. I samma klass var även gårdagens guldmedaljör Noa Swanling med, Noa förlorade sin kvartsfinal och blir tyvärr bortdömd i återkvalet och stannade på två matchvinster.

 

Caesar lyckas vinna en match i pu15 -55 kg. Wilma Rössel och Eric Rössel kämpade väl men hade inte marginalerna på sin sida idag. Även Jonatan Lingmerth kämpade väl men drog på sig en ryggskada som hindrade honom från att fortsätta.

 

Vi kan summera vårt Hollandsäventyr med att samtliga deltagare från JK National vinner matcher och vi får med oss 5 medaljer hem på tio tävlanden. En resa som visar att alla är på rätt väg och några är riktigt långt framme.

 

Helgens Coacher Jörgen Larsson, Conny Petersson, Ferenc Rohaly, Karin B