750 deltagare från 79 klubbar och talet Nationer hade samlats i Emmen för att göra upp om medaljerna i ODJK. Bäst gick det för Noa Swanling i P18-73kg. Han imponerade stort under dagen och kunde efter 5 matchvinster kvittera ut Nationals enda guldmedalj. I första matchen mötte Noa Jim Peters från Holland, Noa kastar sumi gaechi och tog fasthållning direkt som han höll tiden ut. I andra matchen stod Pepijn DeCloe för motståndet, Noa tar över en svag attack och går direkt i fasthållning och även denna match vanns på fasthållning på mindre än en minut. I kvartsfinalen stod en gammal bekant för motståndet, sist de möttes var på europacupen i Tjeckien, då stod Tom Evers som segrare men idag fick Noa sin revansch, 2 minuter in i matchen då Noa ligger under på poäng får han in en klockren Tomoe Nage som domarna belönar med Ippon och Noa hade säkrat en plats i semifinalen. Där mötte Noa Yan Villem, efter en tät match som gick tiden ut kunde Noa säkra sin plats i finalen med minsta möjliga marginal. Final motståndare blev den greppstarke Sander Looy,  En minut in i matchen kunde dock Noa avgöra på en Rungande Ippon Seionage som bedömdes som en solklar Ippon och Gukldmedaljen var bärgad. En imponerande insats av Noa där näst bästa svensk kom på 5:e plats.

Emil Bris som är förstaårs senior lyckades få med sig en silvermedalj i herrar -90kg. Emil började bra genom att besegra Carl Edvinsson Borås genom att först kasta honom och sedan följa upp med ett armlås. Den segrande Holländaren blev dock för svår, men en prestation som bedöms som väl godkänd av Emil.

Eric Rössel som förfarande är Junior körde i Herrar -66 kg. Efter en tung start med förlust mot landsmannen Massioulla, Borås, vaknade Eric till liv och vann den två efterföljande matcherna i återkvalet. I bägge matcherna kastar Eric till sig segrarna på ett mycket övertygande vis. I Bronsfinalen var motståndet dock övermäktigt men en meriterande 5:e plats till Eric.

En femteplats blev det också för den för dagen tumskadade Hannes Berg. Hannes gick som en ångvält i gruppspelet och kunde kvittera ut 3 matchvinster samtliga ipponsegrar. I semifinalen var dock motståndet övermäktigt och Hannes fick ställa in sig på match om brons. Väl där gjorde sig tumskadan påmind och Hannes kunde inte göra sig själv rättvisa.

Caesar Rohaly fick en tung start genom att förlora på en strypning. I återkvalet visade han dock var skåpet skulle stå med två fantastiska kast som renderade i ipponsegrar. Därefter tog det dock slut för Caesar som har ett år kvar i sin ålderskategori nästa år kan då 7:e platsen förbättras.

Jonatan Lingmerth som är yngst i sin åldersklass placerade sig på en femteplats efter en fin matchvinst och två förluster, Wilma Rössel kom på en väförtjänt 7:e plats efter att kastat en brittiska på Wazari och tagit fasthållning på en holländska, två vinster och två förluster för Wilma som även hon har ett år kvar i sin ålderskategori.

Isac Larsson kom inte riktigt upp i sin nivå men lyckades trots detta vinna en match på ippon efter att först ha fyllt poängtavlan.

Leo Rand och Rebecca Sandberg kämpade väl men hade inte marginalerna på sin sida idag.

Nu går resan vidare till Alkmaar och en ny tävling på söndagen innan vi åter åker hemåt.

/Jörgen Larsson