Budo Nord Cup + LUGI Judo Camp 2015

Det var det största gänget på länge från JK National som gav sig ner till Lund för att delta i Budo Nord Cup och efterföljande läger.

Tävlingen hade 510 deltagare från 10 olika nationer och är en av de tuffaste ungdomstävlingarna i norden. Det var första gången på denna nivån för många av de som var med från JK National. Vi hade ett gäng U15 killar och tjejer i Matilda Grimsbo, Rebecca Sandberg, Caesar Rohaly, Hannes Berg och Leo Rand. Bäst bland U15 gick det för våra tjejer som lyckades bärga varsin Bronsmedalj, extra plus till Rebecca som debuterade på denna nivå och dessutom har ett år kvar i klassen. Killarna körde bra och skaffade sig bra rutin inför nästa år.

I U18 ställde Isac Larsson, Noa Swanling och Vincent Karagiannis upp. Noa Swanling gjorde en riktigt bra insats då han kom 5:a i tävlingens största klass -66kg. Noa vinner tre matcher (Danmark, frankrike, tyskland).En av matcherna vinner dessutom Noa på armlås i mattan vilket tidigare varit en akilleshäl. Vincent och Isac kommer inte riktigt upp i sin rätta nivå och vinner vardera en match och förlorar två.

I U21 tävlade Eric Rössel, Joel Åhlund, Josef Andersson och Emil Bris. Joel och Josef kör bra matcher men har inte marginalerna på sin sida. Eric Rössel vinner en och förlorar två. Emil Bris hade fyra motståndare och lyckade vinna mot en av dem, en fransman som han kastar och följer upp i mattan med armlås. Där visar Emil sin kapacitet men når inte riktigt dig i de övriga matcherna.

Ett stort tack till medföljande supportrar: Carmen med pojkvän, Thore och medföljande föräldrar.

Nu väntar ett träningsläger med över 900 deltagare, lägret avslutas på söndag efter 5 stycken träningspass. Och på lördag skall Wilma och Jonatan tävla i kids cup.

Ledarna

Johannes, Ferenc, Karin, Khuder, Conny, Jörgen, Johan

Budo Nord  Cup 2015

Budo Nord Cup 2015